Dokuzlu açıklamasında, seçimsiz olarak gerçekleştirilen TOBB genel kurul toplantısının, 12 Haziran Genel seçimleri nedeniyle oldukça hareketli geçtiğini, Türkiye gündemine oturduğunu, toplantıda sadece 12 Haziran Genel seçimlerinin konuşulduğunu söyledi.

Dokuzlu,  Ankara’da gerçekleştirilen genel kurul toplantılarının her yıl Cumartesi-Pazar günlerinde gerçekleştirildiğini bu yıl genel seçimler nedeniyle Başbakanımız ve Ana Muhalefet Lideri Başkanının talebi üzerine Pazar-Pazartesi günlerinde yapıldığını,  isteyen Oda ve Borsalarında illerini tanıtan yerel ürünleri ile stand açtıklarını ifade etti.

Stand açan 36 oda ve borsadan birinin de Aydın olduğunu belirten Dokuzlu, “Aydın olarak biz de incirimizi, Nazilli’de üretimi yapılan kestane şekerimizi ve yeni ürünümüz olarak lanse ettiğimiz altın çileğimizi götürdük. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, standımızı ziyaretinde kestane şekerimizi görünce çok şaşırdı. Kestane şekerinin sadece Bursa’da üretildiğini bildiklerini ifade ettiler. Bizde aslında Aydın ilinin kestane üretiminde birinci, Kastamonu’nun da ikinci olduğunu, Bursa’da sadece mamul hale geldiğini açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımız kestaneden önce incirimize daha fazla sahip çıkmamızı istediler.” dedi.

Dokuzlu, standların çok renkli görüntülere sahne olduğunu, burada tam bir Türkiye mozayiğinin oluştuğunu ifade ederek, “Aydın’ın incirinden, Çorum’un leblebisinden, Adana’nın kebabına,  Bodrum’un mandalinasından yapılmış gazozuna kadar bir çok  ürünü orada odalar ve borsalar sergilediler. Türkiye’nin her köşesinden gelen yaklaşık 5000 kişi standlarımızı ziyaret etti. “ diye konuştu.