Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün resmi Hollanda ziyaretine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyete Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akdoğan ve İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim’de eşlik etti.

Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle düzenlenen resmi gezi de; TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve VNO Başkanı Bernard Wientjes moderatörlüğünde yapılan ‘CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’nda da öncelikli işbirliği alanları ele alındı. Toplantıda iş dünyası temsilcileri, özellikle enerji, altyapı, sağlık hizmetleri, bankacılık, tarım ve GDO’lu ürünler, stratejik ortaklık ve vize konularını masaya yatırdılar.

Türkiye-Hollanda İş Forumu’nda konuşan TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 5 milyon Avro’nun üzerine çıkan iki ülke ticaret hacminin gelecek işbirlikleri açısından umut verdiğini söylerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Türkiye sanayisinin gelişme evresinde olduğunu belirterek, “Türkiye’nin dönemi yeni başlıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ün Hollanda’ya yaptığı resmi ziyarette bulunan 16 Oda Başkanından biri olarak gezi hakkında kısa bir değerlendirme yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “ Ben Aydın dışına çıktığımda Aydın’lı olmanın farklılığını, yurt dışına çıktığımda da Türk olmanın onurunu yaşıyorum. Bunu bir kez daha Hollanda ziyareti sırasında yaşadım. Çünkü Dünyanın 5. Büyük ihracatçısı konumundaki Hollanda’nın Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve Yenilikçilik Bakanı Maxime Verhagen; Türkiye’nin dünyanın 17. büyük ekonomisi, Hollanda’nın ise dünyanın en büyük 16. Ekonomisi olduğuna dikkat çeken Verhagen bu sıralamanın önümüzdeki yıllarda değişebileceğini ve Türkiye’nin Hollanda’nın önüne geçebileceğini söylüyor. Bunu duymak bana çok büyük onur verdi.”dedi.

CEO Yuvarlak Masa Toplantısı ile eşzamanlı olarak ayrıca, Passenger Terminal’de düzenlenen Türkiye-Hollanda İş Forumu’na ise Hollanda ve Türk iş dünyasından yaklaşık 500 kişi iştirak etti. İş Forumu’nda önce ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, Türkiye ve Hollanda’da iş yapma imkânları, yatırım ilişkileri, tarım ve gıda, taşımacılık ve lojistik, temiz enerji konularında oturumlar düzenlendi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg