AYDINPOST HABER SERVİSİ- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen 67. Olağan genel kurulunu değerlendiren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Türk iş dünyasının ve siyaset dünyasının hafta sonunda bir araya geldiğini genel kurulu Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 5000 delegenin katıldığını söyledi.

Dokuzlu, İki gün süren genel kurul toplantısının, TOBB’un Ankara’daki Birlik Merkezi’nde yapılan törenle 10, 20 ve 51 yıl süreyle görev yapan TOBB Genel Kurul delegelerine, hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin verilerek başladığını söyledi.

Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’nin ardından, törene katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB Birlik Merkezi bahçesinde kurulan standların gezdiğini belirterek, “Tüm Türkiye’den gelen oda ve borsalar açmış oldukları standlar da kendi yerel ürünlerini sergilediler. Adana’nın kebabı, Bursa’nın Döneri, Niğde’nin gazozu, Kocaeli’nin pişmaniyesi, Amasya’nın elması, Aydın’ın inciri, kestanesi, Nazilli’nin uzun yaşam sepeti ve yaklaşık 100’ün üzerindeki standlarda bir Türkiye mozayiği oluşturuldu.”dedi.

Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası ile birlikte Aydın standında 3000 adet kestane şekeri, 3000 adet incir, 3000 adet incir kitapçığı, 3000 adet Aydın Ticaret Odası yayın organı olan AYTO Dergisi dağıttıklarını söyleyen Dokuzlu, “ Odamızın bu sayısında Aydın’ın tarımı ile ilgili çalışma yapmıştık, dergimizi ilk elden Türkiye’nin dört bir yanına dağıtma fırsatı bulduk. Bursa Ticaret Odası Meclis Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, bizim kestane şekeri ikramımızı görünce Bursa kestane şekerinin artık Aydın’a kaptırma kaygısını taşıdığını, kestane ile ilgili yapılan çalışmalarımızı takip ettiğini söyledi.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 67. Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları, delegeler, Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunduklarını söyleyen Dokuzlu, daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 67. Genel Kurulu ve kuruluşunun 60'ncı yılı nedeniyle resepsiyon verildiğini, resepsiyona, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, bazı yabancı misyon, oda / borsa başkanları, TOBB Delegeleri ve çok sayıda iş adamı katıldığını söyledi.

TOBB ETÜ’de yapılan Genel Kurul’a Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar, iş dünyasının temsilcileri ile TOBB delegeleri katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

tobb.jpg

tobb-(1).jpg

tobb-(2).jpg

tobb-(3).jpg