Projenin tablet bilgisayarın kullanılacağı pilot uygulamasında 17 ildeki 52 okulda, 12 bin 800 tablet bilgisayar dağıtıldı. Proje kapsamında okullara akıllı tahtalar yerleştiriliyor. Her derslikteki akıllı tahtada en az 10 megabitlik internet hizmetinin bulunması planlanıyor. Öğrenciler kesintisiz internetle akıllı tahta uygulamasından yararlanabilirken tablet bilgisayarlarını eğitimlerinde kullanabilecek.

Lise 1’ler şanslı

Tablet bilgisayarlar, daha çok lise birinci sınıf öğrencilerine dağıtılırken, 3 ilköğretim okulunun 5. sınıflarında okuyan öğrencilere de verildi. Çocuklar, ücretsiz sahip oldukları tablet bilgisayarları evlerine götürebilecek. Tablet bilgisayarlara, öğrenci hangi sınıfa devam ediyorsa o sınıfın ders kitapları yüklendi. Sınıflarda akıllı tahtalarla tablet bilgisayarlar etkileşimli olacağı için dersin işlenişi de etkileşimli yapılacak.

Z-kitap

Tablet bilgisayarların içinde özel olarak geliştirilen z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yer alacak. Z-kitap, dijital ortamda okutulan ders kitaplarının öğretim programları esas alınarak animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo gibi öğeleri de içerecek.

‘Bilgi çağını açıyoruz’

BAŞBAKAN Erdoğan, Ankara Selahattin Zaim Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, ’Eğitimde Fatih Projesi’nin açılış törenine katıldı. “Milli eğitim adına gerçekten tarihi bir anı yaşıyoruz” diyen Erdoğan, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethederek karanlık bir çağa Ortaçağ’a son vermiş, Yeniçağ’ı yeni bir çağı başlatmıştır. İşte biz de bugün Fatih Projesi’yle sadece eğitim siteminde değil, eğitimin etkilediği her alanda bir çağı kapatıyor yeni bir çağı, bilgi çağını hep birlikte bugün burada açıyoruz. Fatih Projesi ile eğitim ve öğretimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştiriyor, modernleştiriyor, yaşadığımız çağın gereklerini ve imkanlarını artık sınıflara taşıyoruz. Kara tahta kavramını artık tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir de 3G bağlantısı olsa!

Fatih Projesi’nde öğrencilere bedava dağıtılan tablet bilgisayarlar 2 ayrı model. General Mobile e-tab, piyasada 799 TL’ye Samsun Galaxy Tab wifi ise 720 TL’ye satılıyor. Tablet bilgisayarların öncüsü sayılan Apple iPad2 ise 1512 TL. Fark, öğrencilere dağıtılan bilgisayarların sadece kablosuz internet, yani wifi destekli olmasından kaynaklanıyor. Öğrenciler 3G desteği olmayan bilgisayarlarından internete sadece kablosuz internet olan okullarında, evlerinde veya kablosuz internet olan yerlerde girebilecek.

vatan