Atatürk Havalimanı'nda sıcak saatler. Aykut Kale, güvercin beslerken arkadaş kurşunuyla vuruldu. Doktorun, zamana karşı mücadelesi kurtarmaya yetmedi

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi dün silah sesleriyle yankılandı. Aykut Kale (42) güvercin beslemek için taksi durağına geldi. Bir dönem MHP Bölge Başkanlığı da yapan Kale çok samimi arkadaşı olduğu öğrenilen T. Ş.'nin silahından çıkan kurşunlara hedef olup yere yığıldı. Zanlı olay yerinden hızla uzaklaşarak kayıplara karıştı.

BİR HAFTA SONRA AMELİYAT OLACAKTI

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan Kale'ye müdahale etti. Acil Servis doktoru Kale'yi hayata döndürmek için kalp masajı yaparak zaman kaybetmeden Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasını sağladı. Ancak kalp hastası olduğu ve gelecek hafta ameliyat olmayı planlayan Kale yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KUŞLARI ÇOK SEVİYORDU

Atatürk Havalimanı taksi durağı esnafı hayatını kaybeden Kale'nin haftada birkaç kez durağa gelerek kuşları beslediğini belirterek 'Kuşları çok seviyordu. Onlar için dünyanın öbür ucuna giderdi' diye konuştu. Polis, Kale'yi vuran T. Ş.'yi yakalamak için taksi durağında bulunan kamera kayıtlarını ve görgü tanıklarının ifadelerine göre çalışmalarını sürdürüyor.

SİYAH MERCEDESLE KAÇTI

Kale’nin hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, saldırıyı T. Ş. adlı taksi şoförünün gerçekleştirdiğini belirledi. Alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştirildiği belirtilen silahlı saldırı sonra T.Ş.'nin olay yerinden siyah bir mercedes ile kaçtığı öğrenildi. Polis, kaçan saldırganı yakalayabilmek için çalışmasını sürdürüyor. Bu arada olaya şahit olan taksi şoförleri vurulan kişinin boş alanda kuş beslediğini söylediler.