Ergenekon yöneticisi olmaktan tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın doktorları hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, hastanede yatış süresini uzatmak için olması gereken tedaviyi reddettiği belirtilen Haberal'ın İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'nün tarihinde en uzun süre yatan hasta olduğu vurgulandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından hazırlanan 58 sayfalık iddianamede Prof. Erhan Kansız, Prof. Cengiz Çeliker, Prof. Zerrin Yiğit, Doç. Hatice Sezer Karcıer, Prof. Nazmi Gültekin ile Erkan Özhun, Şengül Arı ve Muhammet Lutfullah Hüsrev sanık olarak yer aldı.

Örgüt üyesi olmaktan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen sanıklar Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'ne birlikte bilerek, isteyerek yardım etmekle suçlandı.

İddianamede doktor sanıkların Haberal'ın yatış süresine ilişkin itirafları dikkat çekti. Enstitüde en uzun süre çalışanlardan biri olduğunu belirten sanık Karcıer, "Haberal gibi bu kadar uzun süreyle enstitümüzde yatan başka bir hastamız daha önce olmamıştı" dedi. Diğer sanıklar Çeliker, Türkoğlu, Yiğit ve Gültekin de ifadelerinde Karcıer'in bu iddiasını doğruladı.

İLAÇ TEDAVİSİ İSTEDİ

Sanıklardan gelen bir başka itiraf Haberal'ın yatış süresini uzatma girişimine ilişkin oldu.

Kalp pili takılarak rahatsızlığının tedavi edilebileceği ve taburcu olabileceği belirtilmesine rağmen Haberal'ın bunu kabul etmediği ve yatış süresini uzatmak için ilaç tedavisi istediği belirtildi. İddianamede Haberal'ın rahatsızlığının nadir görülen hastalıklardan olmadığı vurgulandı.

Hastalığın tedavisi için uygun yöntemin elektrofiz-yolojik tedavi olduğu ancak Haberal'ın bu öneriyi kabul etmediği aktarılarak, "Bu tedavi uygulandığı takdirde yatarak tedaviyi gerektirecek bir durum kalmayacaktı.

Ancak Haberal bunu kabul etmedi" denildi. İddianamede Haberal'ın tahlillerine nasıl müdahale edildiğine de yer verildi. Haberal'ın adrenalinini yükseltmek için sanıkların plan yaptıkları ileri sürüldü.

HABER: Tolga ATAR / BUGÜN GAZETESİ