Pandemi ile birlikte bungalov evlere olan ilgi de arttı. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen çok sayıda aile, bütçelerine uygun bungalov ev arayışına girdi. Ancak bu durum, dolandırıcıların da iştahını kabartmış durumda. Özellikle Facebook, Instagram ve Tiktok gibi uygulamalar üzerinden ilan veren kişiler, ödemesini aldıkları onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanıyor.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçen hafta konu ile ilgili yapılan başvurulardan birinin tarafı N. S. isimli bir kişi.

Uzun yıllardan beri İstanbul’da yaşayan N. S., şehir yaşamından bir nebze uzaklaşabilmek için bütçesine uygun bir bungalov ev satın alma arayışına girdi. N. S.,’nin hayali, söz konusu evi Mersin Mut’a bağlı bir köydeki arazisine yerleştirmekti.

FOTOĞRAFLARINI GÖNDERDİ

N. S., sosyal medya uygulaması Facebook üzerinden bir ilana denk geldi. S., Burdur Çavdır’da bungalov ev üretimi yaptıklarını söyleyen Mehmet Ali Ç. ile temasa geçti.

İkili arasında birkaç gün süren pazarlık anlaşma ile sonuçlandı. Mehmet Ali Ç., evin boyutunu ve fotoğraflarını da N. S. ile paylaştı. İkili bungalov ev için 55 bin liralık ücrette anlaştı.

CİLA VE ASTAR DA HEDİYE

Mehmet Ali Ç., evin Burdur’dan Mersin Mut’a taşınması için Antalya Aksu’da faaliyet gösteren H. Nakliyat firmasında çalıştığını belirttiği bir kişinin numarasını paylaştı. N. S., bu kez kendisini nakliyeyi yapacak kişi olarak tanıtan kişi ile temasa geçti.

Evin nakliyesi için de 10 bin liralık bir taşıma ücreti konusunda anlaşmaya varıldı. N. S.’ye, H. Nakliyat’a ait taşıma irsaliyesi gönderildi. İrsaliyeye göre, söz konusu evin beraberinde N. S.’ye 18’er litrelik cila ve su bazlı astar da gönderileceği bilgisi yer aldı.

Dolandırıcılar bungalov ev satın almak isteyenlere bu fotoğrafları gönderdi

55 BİN LİRA GÖNDERDİ

N. S., Mersin’deki arazisinde hazırlık yaparken bu süreçte sık sık da nakliye şoförü ile temasta oldu. Hatta bu süreçte şoför N. S.’nin şüphelenmemesi için bungalov evin görsellerini “Söz uçar yazı kalır. Ürün, görselle birebir aynı. Eviniz şimdiden hayırlı olsun” diyerek WhatsApp mesajı gönderdi. Her şeyin yolunda olduğunu, evinin saatler sonra teslim edileceğini düşünen N. S., Mehmet Ali Ç.’nin kendisine gönderdiği banka hesap numarasına 55 bin lira gönderdi. Söz konusu hesap Gürkan Ç. isimli birine aitti.

FİRMA: İRSALİYE SAHTE

N. S., 14 Aralık günü ödemesini yaptı ancak birkaç saat sonra temasta olduğu kişilere bir daha ulaşamadı. Birkaç gündür temasta olduğu Mehmet Ali Ç. de kendisini şoför olarak tanıtan kişinin kullandığı GSM numaralarının servis dışı olduğu anlaşıldı. N. S., bir umut, H. Nakliyat firmasını aradı. Görüştüğü kişi, bungalov ev taşımacılığını yapmadıklarını kullanılan irsaliyenin de sahte olabileceğini söyledi.

DOLANDIRILDIĞIMI ANLADIM

Dolandırıldığını anlayan N. S., vakit kaybetmeden savcılığa başvuruda bulundu. 15 Aralık günü şikâyetçi sıfatı ile ifade veren N. S., “Şahsın bana belirttiği IBAN numarasına 55 bin lira gönderdim. Daha sonra şahıslar benim numaramı engelledi bir daha da ulaşamadım. Dolayısı ile dolandırıldığımı anladım” dedi.

DOKTORLARI DA DOLANDIRDILAR

Artı Gerçek’in ulaştığı bilgilere göre, şebekenin mağdurları arasında çok sayıda doktor da yer aldı. Bu kişilerin her birinin kaptırdığı para miktarı ise 150 bin TL ile 250 bin TL arasında.