Türk Tabipleri Birliği'nin TBMM'de görüşülmeye başlanan 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nı protesto etmek üzere bugün iş bırakma kararı alması üzerine, Eskişehir'de bir grup doktor Porsuk Çayı'nda bindikleri botta basın açıklaması yaptı.

SES Eskişehir Şube Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, "Sağlıkta Dönüşüm Programı, sağlıktaki bu yasalar bir balondur ve patlamaya mahkumdur. Halk, sağlıkta dönüşüm balonunu kısa süre sonra patlatacak" dedi.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel ise, "Sağlıkta dönüşümün üçüncü halkası olan Tam Gün Yasa Tasarısı Meclis'te yasalaşacak. Bu sahte Tam Gün Yasası'dır. Hiçbir doktor ve sağlık çalışanının tasvip etmediği, yanında olmadığı bir balondur. Onun için Porsuk Çayı'nda simgesel balonlu bir eylem yapıyoruz" diye konuştu.

Doktorlar, daha sonra ellerindeki balonları patlattı. Bot üzerine, "Sağlıkta aldatmacaya hayır" pankartı asan ve "Sağlık haktır, satılamaz", "Parasız sağlık, parasız eğitim" sloganları atan doktorların Porsuk Çayı'ndaki ilginç eylemini, köprü üzerinde toplanan bir çok meraklı vatandaş bir süre seyretti./iha