İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yaşanan canlı bomba olayı ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Saldırıda 18 kişinin yaralandığı bilgisini veren Bakan Şahin, "Kayseri ile ilgili yaralı sayısında bazı değişimler var, 8'i ağır olmak üzere 18 yaralımız var. Ağır olanların da hayati tehlikesi yok. Bir tanesinin hayati tehlikesi var. O bir tanesi de bir kaç saat önce şehit sayımızın iki olduğunu belirttiğim, ikinci şehidimiz olan önce doktorlarının hayatiyetini kaybettiğine karar verdikleri ama sonradan hayatiyet fonksiyonları kazanan arkadaşımız. Onun durumu ağır, onun dışında 7 yaralımız daha var. 10 tane de hafif yaralımız var. Bir tane de polis memurumuz maalesef şehit oldu." diye konuştu.

Canlı bomba eylemini gerçekleştirenlerin 2 kişi olduğunu kaydeden Şahin, hayatlarını kaybeden bu kişilerin parçalandıkları için tanınmaz halde olduklarını belirtti. Şahin, "Terör gerçeğini bütün çıplaklığı ile birkez daha bugün ülke olarak, millet olarak yaşamış olduk." diye ifade etti.

Polis ve jandarmanın, kaçan aracı fark ederek takip ettiğini ifade eden Bakan Şahin, "Ama takip ettiği aracın muhtemelen içindekiler belki evine ekmeğini kazanmaya çalışan ama trafikten kaçan birileri zannederek, arkadan ateş edip durdurmak yerine takip etme tercihinde bulundular. Sonuçta bunu yaşamış olduk. Bir şehidimiz var, ikinci şehit olduğunu bildirdikleri arkadaşımız son anda doktorlarımızın fark ettikleri bir refkleksle hayatiyet belirtisini devam ettiriyor. Üzerinde ihtimamıyla doktor arkadaşlarımız Kayseri'deki arkadaşlarımız tıbbi çalışmalarını devam ettiriyorlar. Ümitle dua ediyoruz ki teknisyen yardımcısı arkadaşımızı da kaybetmeyiz." şeklinde konuştu.

Saldırganların iki kişi olduğunu değerlendirdiklerini belirten Bakan Şahin, saldırganların hedefiyle ilgili soruya da "Takip sonucu Pınarbaşı'ndaki polis merkezimize yöneldiler. Nihai hedefin ne olduğunu, araştırmalar sonucu tespit edeceğiz." diye konuştu. Bakan Şahin, patlayıcının cinsine yönelik değerlendirmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.