Mersin'de iddiaya göre bir kişi silah ruhsatı raporu almak için geldiği aile sağlığı merkezinde kendisine rapor vermek istemeyen kadın doktora bıçak çekti. Merkezin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olay sonrası saldırgan, doktorun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Olay merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Güvenevler Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Ali T., silah ruhsatı raporu almak için geldiği merkezde kendi aile hekimini bulamayınca başka bir hekimden kendisine yardımcı olmasını istedi. Ancak talebine olumlu yanıt alamayan Mehmet Ali T., üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak aile hekimi Gülay Ünsal'ı tehdit etti. Mehmet Ali T., diğer doktorların müdahalesi ile merkezden uzaklaştırıldıktan sonra doktorun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

"KATLİAM YAPARIM, HEPİNİZİ DOĞRARIM' DİYE TEHDİT ETTİ"
Doktor Gülay Ünsal, şahsın bir gün önce silah ruhsatı raporu almak için Aile Sağlığı Merkezi'ne geldiğini belirterek, "Kendisine aile hekiminin burada olmadığını, ertesi gün geleceğini söyledim. Ertesi gün geldiğinde de doktorunu bulamayınca çok şiddetli tartışma çıkardı. Bir şeyler olacağını anladım ve odadan dışarıya çıktım. Koridorda sesimize tüm arkadaşlar toplandı. O sırada eğildi ve çorabından siyah bir bıçak çıkardı. Bu arada diğer doktor arkadaşlar geldi. Bana 'katliam yaparım, hepinizi doğrarım' diye tehditler savurdu" dedi.

"SÖZLÜ ŞİDDETİ DE SAYSAK BİR AYLIK ŞİDDET ORTALAMAMIZ İNGİLTERE'Yİ GEÇER"
Olayın ardından Güvenevler Aile Sağlığı Merkezi önünde bir açıklama yapan Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen ise sağlık çalışanlarının can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. Sağlık Bakanı'nın, Türkiye'de sağlık çalışanlarının bu yönde 4 bin şikayeti bulunurken İngiltere'de bu rakamın 80 binlerin üzerinde olduğu yönünde açıklama yaptığını söyleyen Şen, "Ben şunu söylemek istiyorum; bizler darp edilmediğimiz sürece, ölmediğimiz sürece bu şikayetler kayda geçmiyor. Ama İngiltere'de sesinizi bile yükseltseniz bir hekime karşı, bir sağlık çalışanına karşı bu şiddet olarak değerlendiriyor. Eğer Türkiye'de, bırakın Türkiye'yi sadece Mersin'de günde uğradığımız sözlü şiddeti saymaya kalkarsak bizim bir aylık şiddet ortalamamız İngiltere'yi geçecek diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH BU TÜR KİŞİLER HİÇBİR YERDE RAPOR ALAMAZ"
Şen, "Gördüğünüz gibi şu anda doktor hanım bu kişiye silah ruhsatı raporunu vermiş olsaydı, yarın gazete haberlerinde şunu okuyacaktık; ya karısını ya çocuğunu ya da trafikte tartıştığı birisini hiç çekinmeden silahını çekip vuracaktı. Aile sağlığı çalışanlarının güvenlikleri ciddi şekilde tehdit altındadır. Bu konuda alınacak tedbirler 'kaçmak için bir kapı açmak' olmamalıdır. Bu mümkün değildir. Ancak bizler öldükten sonra bir takım şeyler ortaya çıkıyor. Bizler öldükten sonra üzüntüler dile getiriliyor. İnşallah hiçbir sağlık çalışanının canına bir şey olmaz. İnşallah bu tür kişiler hiçbir yerde rapor alamaz diye düşünüyorum. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki, bizlerin vermek istemediği ehliyet ve silah ruhsatı raporlarını neden vermek istemediğimizin de toplumsal olarak bir kere daha düşünülmesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı da Tabipler Birliği olarak şiddet olaylarına karşı kenetlendiklerini vurgulayarak, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.