Bursa"da, hastası 49 yaşındaki Perihan Ekren"e tahlil ve test yaptırmadan kullanımı riskli ilaç tedavisi uygulayarak ölümüne neden olduğu öne sürülen Kardiyoloji Uzmanı, 40 yaşındaki Dr. Uğur Taşbaş"a 3 yıl hapis ve 330 TL para cezası verildi.

Olay, 7 yıl önce meydana geldi. Kalp rahatsızlığı bulunan 1 çocuk annesi Perihan Ekren, halen Çekirge Devlet Hastanesi"nde görevli Dr. Uğur Taşbaş"ın Altıparmak"taki özel muayenehanesine gitti. Hastasının daha önce yapılan muayene ve EKO testlerine bakan Taşbaş, hiçbir tetkik yapmadığı Perihan Ekren"den, damarların rahatlatılması için ameliyat sonrası kullanımı zorunlu olan kan sulandırıcı "Comadin 5 miligram" adlı ilacı kullanıp 20 gün sonra gelmesini istedi.

Doktorunun tavsiye ettiği ilacı kullanan Perihan Ekren, 24 Mart tarihinde diş eti kanaması ve şiddetli bel ağrısı şikayeti ile Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi"ne gitti. "Kum döküyorsun" denilen Ekren, ağrı kesici yapılıp evine gönderildi. Rahatsızlığı giderek artan Perihan Ekren, 27 Mart"ta kan kusunca bir kez daha Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi"ne getirildi. Durumu ağır olduğu için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne sevk edilen Perihan Ekren, müdahalelere rağmen 31 Mart öldü.

Vatan