Cumhuriyet Savcısı Harun Veli Koçali tarafından hazırlanan iddianamede, zanlı 17 yaşındaki M.G'nin, dedesi Mehmet Geceken'in ölümünden Dr. Ersin Arslan'ı sorumlu tuttuğu, Arslan'ı tasarlayarak öldürdüğü belirtildi.

İddianamede, suça sürüklenen M.G'nin, beyanında Dr. Ersin Arslan ile olay günü hastanede tesadüfen karşılaştığını ve bir anlık öfke nedeniyle, şuurunu kaybettiği için onu bıçakladığını söylediği, ancak M.G'nin, dedesini ameliyat eden Dr. Ersin Arslan'ı dedesinin ölümünden sorumluğu tuttuğu için tasarlayarak öldürdüğünün, şüpheli ve tanıkların beyanıyla otopsi tutanağından bu durumun anlaşıldığı ifade edildi.

Zanlı M.G'nin beyanlarına da yer verilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

''M.G, suç tarihinden önceki gece dedesi Mehmet Geceken'i rüyasında gördüğünü, 17 Nisan 2012 günü sabah kalktıktan sonra biraz dışarda dolaştığını daha sonra gece gördüğü rüya aklına geldiği için dedesinin yattığı odayı görmek için hastaneye gittiğini, odaya gittiğinde dedesini ameliyat eden Dr. Ersin Arslan ile tesadüfen karşılaştığını bir anlık sinirle ve şuurunu kaybettiği için üzerinde taşıdığı ve evden aldığı ekmek bıçağı ile Arslan'ı bıçakladığını, Dr. Ersin Arslan'ı bıçaklaması ya da öldürmesi için kendisine herhangi bir kişinin talimat vermediğini ya da azmettirmediğini, olayın bir anlık öfke ile meydana geldiğini ve yaptığından pişman olduğunu söyledi.''

Dedesi büyütmüş

Bu arada iddianamede zanlı M.G'nin babası Y.G. ve üvey annesi F.G'nin de ifadelerine yer verildi.

Üvey anne ve babanın ifadelerinde, M.G'nin babası cezaevine girdikten 2 ay sonra dünyaya geldiğini ve M.G'ye babası cezaevinde iken dedesinin baktığını, bu nedenle zanlının dedesine karşı büyük bir sevgi beslediğini belirttiği bildirildi.

Zanlı M.G'nin Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince yargılanmasına Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Eylül 2012 tarihindeki duruşmayla başlanacak.

Olay

17 Nisan 2012'de Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli göğüs cerrahi uzmanı Dr. Ersin Arslan (30), servisteki odasında şüpheli M.G'nin (17) bıçaklı saldırısına uğramış, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Sağlık Bakanlığı da ölen doktorun adını yaşatmak amacıyla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin ismini Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi olarak değiştirmişti. (EAK)