ABD'nin California eyaletinde 26 Ocakta bir batında sekiz bebek dünyaya getiren kadının doktoru, Amerikan Üreme Tıbbı Derneği ve California Tıp Dairesi tarafından inceleme altına alındı.

Dr. Michael Kamrava'nın ''suni dölleme ilkelerini çiğneyip çiğnemediği'' soruşturulacak. Çünkü doktor, zaten altı çocuğu olan anne Nadya Suleman'ın rahmine çok fazla sayıda, 6 embriyon yerleştirmiş bulunuyor.

Kaiser Permanente Hastanesinde dünyaya gelen bebekler desteksiz nefes alabilmeye başlamıştı.33 yaşındaki anne Nadya Suleman, ''Hep çok kalabalık aileye sahip olmak istemiştim'' dedi.

NBC televizyon kanalına, 7 yıl boyunca suni döllenme yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalıştığını belirten Suleman, daha önce de bu yolla altız bebek dünyaya getirdi ve artık 14 çocuk sahibi.

Anne ve babasıyla birlikte yaşayan Nadya Süleman'ın bu kadar çok çocuk doğurması hem medyanın ilgisine hem de ''tıp etiği'' açısından eleştirilere yol açtı. 6'sı erkek 2'si kız sekizlerden her birinin uygun kiloya ulaştıkça birer birer evlerine gönderileceği açıklanmıştı.

SABAH