Akdağ, “2023"te bu sayı 14 bine çıkacak” dedi...İstanbul'daki sağlık kuruluşlarını 3 gündür yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de doktor eksikliğinin çözüleceğinin müjdesini verdi. Bu yıl tıp fakültelerindeki kontenjanın 1500 artırılacağını ifade eden Akdağ, sayının 4 bin 500'den 6 bine çıkacağını belirtti.

Bu sayının her sene artacağını söyleyen Akdağ, "2023"te sayı 14 bine çıkartılarak doktor ihtiyacının ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu. Akdağ, sağlık alanındaki gelişmeler hakkında geniş çaplı bilgi de verdi. Yurtdışından doktorların Türkiye'de çalışabilmesinin yolunu açacaklarını da belirten Akdağ, "Diploma denkliği kabul edilen kişilerin doktorluk yapabilecek kadar Türkçe bilmek şartı yeterli olacak. Ancak bu konudaki inisiyatif YÖK'te olacak. Türk doktorları da yurtdışında çalışabilecek" dedi.

HER BÖLGEYE SAĞLIK ŞEHRİ

Büyük şehirlerde sağlık şehir yapılaşmasına gittiklerini kaydeden Akdağ, "Bölgelere sağlık şehirleri kurmayı planlıyoruz. Hastaneleri sağlık kampüslerine toplamayı düşünüyoruz. Vatandaşın kampüslere 20 dakikada ulaşmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.