Nazilli ilçesinde doğum sırasında bebeğinin öldürüldüğünü iddia eden babanın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
İddiaya göre, Bozdoğan'ın Hisar Mahallesi'nde ikamet eden ve bebek bekleyen yeni evli Selma (19) ve Hasan Usul çifti, aile doktorunun önerisiyle Nazilli Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada doğum servisine yatırılan anneye, ilk raporda bebeğin iri yapılı olduğu ve sezaryenle doğumun yapılması önerildi. Ancak ilerleyen saatlerde iki ayrı doktorun yaptığı muayene sonunda annenin bu doğumu normal şekilde yapabileceği belirtildi. Anne Selma, ertesi sabah doğum sancıları başlayınca doğumhaneye alındı. Burada
kendisine müdahale eden doktor ve ebe hemşireler doğumun sezaryenle olmasına karar verdiler. Hazırlık yapıldığı sırada doğumun başlaması ve bebeğin başının bir anda dışarıya çıkması ile sezaryen işlemi yarıda kaldı. Bebeğin iri olması ve rahim duvarına takılıp kalması nedeniyle doğum gerçekleştirilemedi. Hemen sezaryene başlayan ekibin bebeğin öldüğünü görünce anneyi kurtarmak için zaten ölü olan bebeğin kafasını bedeninden ayırarak doğumu sezaryenle tamamladığı ileri sürüldü. Olaydan sonra yoğun bakıma
alınan anne yaşama döndürülürken, doğum sırasında yaşamını yitiren Ayşegül bebek ise morga kaldırıldı. Doğum servisinde bekleyen inşaat işçisi baba Hasan Usul, sinir krizleri geçirince acil serviste tedavi altına alındı. Hasan Usul, daha sonra savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
Olayın ardından Adli Tıp Kurum tarafından bebek otopsiye alındı. Hastane tarafından yapılan ilk açıklamada, normal bir şekilde başlayan doğumun sonra sezaryene dönüştüğü ancak annenin erken ıkınması nedeniyle bebeğin zor duruma düştüğü belirtildi. Yapılan açıklamada, bebeğin gereğinden iri olması nedeniyle anneyi öldürmek üzere olduğu, bebeğin yaşamını kaybettiği ve bu nedenle annenin sezaryenle bebeğin de başının alınmasıyla kurtarıldığı kaydedildi.
Olayın ardından bir açıklama yapan baba Hasan Usul ise, bebeğinin canlı iken başının kesilerek öldürüldüğünü öne sürdü. Nazilli Cumhuriyet Savcığı tarafından el konulan olayla ilgili sürdürülen soruşturmanın geniş çaplı devam ettiği bildirildi.