Olay, dün saat 21.30 sıralarında, Kızıltepe Mahallesi Kumtaş Caddesi 45/1 numaralı evde meydana geldi. Seramik Mühendisi Fatih Yönal, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 1,5 aydır ayrı yaşadığı Gediz Devlet Hastanesi'nde teknisyen olan eşi Y.Y.'ye doğum gününde, cep telefonundan "Artık yaşamak istemiyorum hakkını helal et" mesajı gönderdi. Y.Y., kocasının komşularını ve iş arkadaşlarını arayarak endişesini dile getirdi. Bunun üzerine evine giden komşuları, Yönal'ın kendini iple tavana astığını gördü. İpi kesen komşuları durumu güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Fatih Yönal'ı Gediz Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Fatih Yönal, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yönal'ın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Üç buçuk yıllık evli olan ve 2 yaşında bir kız çocuğu bulunan Yönal'ın Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) bir özel şirkette vardiya amirliği yaptığı öğrenildi..

Yönal'ın iş arkadaşları, "Çok sevdiğimiz arkadaşımızın doğum gününü kutlamaya hazırlanıyorduk. Fatih'in doğum günü ölüm günü oldu. Kendisine Allah'tan rahmet, akrabalarına da baş sağlığı diliyoruz" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.