BURSA'da bir süre önce yaralama ve hırsızlıktan cezaevinde yatan Mümin Hüseyin İmamoğlu, boşandığı eşi Mesut Şimşir'le yeniden birlikte yaşamaya başlayan ablası Likaye İmamoğlu'nun evinde doğum günü partisini bastı. Mümin Hüseyin İmamoğlu, ruhsatsız tabancasıyla eski eniştesi Mesut Şimşir'i öldürdü, bekar kız kardeşi Gülfer İmamoğlu'nu da yaraladı.

Olay dün gece saat 21.00 sıralarında Yıldırım İlçesi Mollaarap Mahallesi Gül Sokak'ta meydana geldi. 1995 yılında evlenen ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2004 yılında boşanan 37 yaşındaki Likaye İmamoğlu ve 39 yaşındaki Mesut Şimşir üç ay önce birlikte yaşamaya başladı. Oğulları 8 yaşındaki Berkay için dün akşam evde doğum günü partisi düzenleyen Likaye İmamoğlu ve Mesut Şimşir, partiye yakınlarını da davet etti.


Ablası Likaye'nin boşandığı Mesut Şimşir'le yeniden birlikte yaşamasına kırşı çıkan 36 yaşındaki Mümin Hüseyin İmamoğlu, yeğeni Berkay için yapılan doğum günü kutlamasına aile fertlerinden hiç kimsenin katılmamasını istedi. Yaralama ve hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden bir süre önce tahliye olan Mümin Hüseyin İmamoğlu dün akşam eve geldiğinde, bekar olan kızkardeşi 27 yaşındaki Gülfer'ın sözünü dinlemeyip doğum günü kutlaması için ablasının evine gittiğini öğrendi.

DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNE BASKIN
Çılgına dönen Mümin Hüseyin İmamoğlu, kiralık olan 16 AY 938 plakalı otomobille doğruca ablası Likaye İmamoğlu'nun evine gitti. Doğum günü kutlaması yapılan eve giren ve içerde oturan kızkardeşi Gülfer İmamoğlu'nu gören Mümin Hüseyin İmamoğlu, onunla "Ben sana gitmeyeceksin demedin mi? Buraya neden geldin" diyerek tartışmaya başladı. Araya evdekiler girince tartışma büyüdü ve ruhsatsız tabancasını çeken Mümin Hüseyin İmamoğlu, ateş etmeye başladı.

İmamoğlu'nun tabancasından çıkan kurşunlarla, araya giren eski enişte Mesut Şimşir öldü, kızkardeşi Gülfer İmamoğlu yaralandı. Mesut Şimşir'in, 2'si kafasına olmak üzere vücuduna isabet eden 8 kurşunla öldüğü belirlenirken, omzuna isabet eden kurşunla yaralanan Gülfer İmamoğlu, 112 Acil Servis ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, Gülfer İmamoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Cinayetin ardından suç aleti tabancayı evin yakındaki boş araziye atan Mümin Hüseyin İmamoğlu, otomobille kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis kaçan Mümin Hüseyin İmamoğlu'nu arıyor.