Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinde yaşanan savaşlar içinde en haklı olanıdır. Aydınımız da onurunu, gururunu, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini göstermiş,7 Eylül gururunu bizlere yaşatmıştır.

Tarım ve turizmde ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olan Aydınımız yüzyıllar boyu büyük devletlerin işgaline sahne olmuştur. Asırlık şehrimizin asırlara bedel birçok öyküsü vardır. Yüzünü bile görmediği insanlar için şehitliğe ulaşanların, bu toprakları bize yurt yapanların öyküsüdür 7 Eylül...

Tarih bize bu kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya bağlı olmamızı, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü korumak için her alanda hizmet etmemiz gerektiğini sık sık hatırlatır.

Aydınımız tarihi, coğrafyası, kültürü ile hepimiz için çok kıymetli.
Yıllardır emekleyerek ilerlemesi mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Sizi bilmem ama bana, dikkatim ötesinde iç sızlaması yaratıyor.
Bir şehre bakınca medeniyet ölçüsünü anlarsınız. Bu ölçü ne yüksek binalarda, ne bulvarlarda, ne AVM’lerdedir. Bir yere istediğiniz kadar lüks ve modern binalar dikin, istediğiniz kadar yollar yapın; orada çevre duyarlığı yoksa orası medeni değildir.
Bizler toplumla ilişki kurarken şehrimizin ortak malzeme ve mekânlarını kullanıyoruz değil mi?
Bu ortak alanlarda yaşanan ilişkiler, hakkaniyet ölçüsü oranında değer ve anlam kazanır.
Aydın'da bu hakkaniyetten ne kadar söz edebiliyoruz?
Şehrin araç ve trafik yükünü kaldırmaktan aciz olan yollarımızın düzensizliğine mi bakalım,
Yoksa Jeotermalle yok olmaya yüz tutmuş havasına, suyuna, toprağına mı?
Bu görüntülerin çevreye verdiği zarara dur diyecek yetkili ve etkili birileri çıkar mı bilmiyorum ama
Aydın'ın ve Aydınlının hak ettiği değeri görmediğini açıkça söyleyebilirim.

Aydınımızın doğum günü olan 7 Eylül gibi anlamlı bir günde birlik-beraberlikten ve kardeşlik duygularından ayrılmayalım diliyorum. Siyasi çekişmeleri, yıkıcı muhalefeti, eylemleri tadında bırakalım… Şehrimizin kültürel ve fiziksel değerlerine sahip çıkalım.

Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirmiştir. Kurtuluş Savaşı'nı unutup bizi vatanımızla sınamaya kalkanlar 15 Temmuz'da milletin gücünü hatırladılar. Bu milleti bölmeye, yok etmeye yönelik her çaba, zalimin karşısında daha da kılıcı keskin bir Türk Milleti çıkarmıştır.

Başta Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; silah arkadaşlarını, bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanlarıyla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.
Bu günü tarihe altın harflerle
kazıyan Aydınımızın kahramanları, adı yüreğimizde binlerce Mehmetler, Ayşeler ruhunuz şad olsun.

aydinda-istiklal-madalyasi-kazanmis-kahramanlar.jpg

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA