Her gün neredeyse 55 dakikamızı dış görünüşümüz için ayırdığımızı biliyor musunuz? Bu haftada 6.5 saat, yılda da yaklaşık 14 gün demek. Hayatı daha pratik yaşamamız gerek. İşte size günde 11 dakika kazandıracak 3 ipucu:
Doğru renk ve kesimi seçin
Doğru bir saç kesimi, size şekil vermede zaman kazandırır. Bir elinizde fön makinesi bir elinizde fırça uğraşmanıza gerek kalmaz, birkaç dakikada istediğiniz görüntüyü yakalarsanız. Ayrıca renk seçimi de makyajı kolaylaştırdığı için önemli. Saçınız ten renginizle ne kadar uyumluysa işiniz bir o kadar kısa sürer.
Kazandırdığı süre: 6 dakika
Dolabı toplayın
Kozmetik dolabınızı düzenleyin. Her gün kullandıklarınızı rahat ulaşabileceğiniz bir yere koyun. Böylece her gün dakikalarca krem aramak zorunda kalmazsınız. Makyajla malzemeleriniz biri bölüme, bakım ürünleri-nemlendiriciler başka bir bölüme koyarsanız nete ihtiyacınız varsa anında alısınız.
Kazandırdığı süre: 2 dakika
Önce gözler…
Makyaja göz kapaklarınıza pudra sürerek başlayın. Bu, makyajınızı daha kalıcı yapar. Ayrıca önce yüzünüze sürer ardından da göz makyajı yaparsanız, maskaranın-göz kaleminin akıp sürdüğünüz pudrayı bozma riski var.
Kazandırdığı süre: 3 dakika