Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleştirilen bu yıl yedincisi düzenlenen İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması ‘Bu Benim Eserim’ adlı yarışmanın İzmir Bölge Sergisine katılan; Sinekçiler İhsan İzgi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji öğretmeni Gizem Kerpiçler danışmanlığında 7/A Sınıfı Öğrencilerinden Fadime Akocak ve Rabia Ertürk tarafından Fen Bilimleri dalında hazırlanan ‘Kuş Tutma Böcek Tut Yaban Hayatını Koru’ adlı projeleri bu kez de bölge sergisine katılmış diğer projeler ile Aydın da okullarını ve köylerini temsil etti.
Aydın Bilim Şenliğine katılan ilköğretim ve ortaöğretim projeleri içinde ilgi çeken ‘Kuş Tutma Böcek Tut Yaban Hayatını Koru’ adlı projeleri geniş bir ziyaretçi akınına uğradı. Sinekçiler İhsan İzgi İlköğretim Okulu Öğrencileri Doğal yaşamı, ekolojik dengeyi ve kuş türlerini korumak amacıyla geliştirdikleri projelerinin yoğun ilgi görmesi ve beğenilmesiyle çok mutlu olduklarını, yörelerine özgü olan malzemeyi kullanarak yakın çevrelerinden başlayıp tüm doğal yaşamı korumayı hedeflediklerini, bu projeyi yaparak hedeflerini çok daha geniş kesimlere ulaştırdıklarını belirttiler.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İlçe Milli Eğitim ve Şube Müdürleri tarafından tebrik edilen öğretmen ve öğrenciler; Okullarının isminin böyle güzel çalışmalar ve bilime verdikleri hizmetlerle duyuracaklarını söylediler. Aydın da yapılan ödül töreninde Okul Müdürü Gürsel Toprakçı, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Gizem Kerpiçler, Öğrenciler Fadime Akocak ve Rabia Ertürk birer Katılım belgesi ayrıca öğrencilere güzel birer anı olarak saklayacakları duvar saati aldılar. Seneye daha iddialı ve ilginç projelerle yarışmaya katılacaklarını belirten Öğretmen ve Öğrenciler Aydın’dan çok mutlu ve gururlu ayrıldıklarını dile getirdiler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg