Yozgat'ın Aydınlık ilçesine bağlı Kazankaya beldesinde yer alan 10 kilometrelik kanyon, bünyesinde barındırdığı kuş ve bitki türleri, tarihi ve kültürel dokusu ile doğa sevenlerin gözdesi haline geldi.

Kazankaya Belde Belediye Başkanı Celal Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyesinde tarih, kültür, doğa, kuş ve bitki türleri ile nesli tükenmekte olan su samurlarını barındıran Kazankaya Kanyonu'nun, doğa severler ve dağcılık sporuna meraklıların yeni gözdesi olduğunu söyledi.


Son yıllarda düzenledikleri festivaller ve tanıtım faaliyetleriyle kanyona iç ve dış turizmin dikkatini çekmeyi başardıklarını ifade eden Kılıç, '710 kilometre uzunluğundaki kanyonumuzun eşi benzeri yok. 136 metre uzunluğundaki kayalarla çevrili olan kanyonumuz, 650 rakımı ile de doğa harikası bir yerleşim bölgesi. Festivaller yaparak kanyonumuzu iç ve dış turizme tanıtmak için çalışıyoruz. Her yıl haziran ayının son haftasında bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da gerçekleştirdiğimiz festivalin faydalarını görmeye başladık'' dedi.

Beldeye doğaseverlerin yanı sıra dağcılık sporuyla uğraşanların da kanyon bölgesinde kamp kurduğunu belirterek, konuklarını ağırlamak ve konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için bölgeye Yozgat Valiliği ile bir tesis kazandırdıklarını bildirdi.

ÇADIR VE KARAVAN KAMP YERLERİ OLUŞTURULUYOR

Yozgat Valiliği ile Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kanyon için hazırladıkları turizm altyapısı geliştirme projelerinin de desteklendiğini anlatan Kılıç, kendilerine ayrılan ödenekle de kanyonda yeni mekanlar oluşturacaklarını vurguladı.

Kanyonun 10 kilometrelik uzunlukta olması nedeniyle zaman zaman herkesin bu bölgeyi tamamen gezemediğini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
Kanyon girişinde ve belirli bölgelerde doğaseverlerin rahat bir ortamda dinlenebileceği alanlar oluşturacağız. Çadır ve karavan kamp yerleri oluşturacağız. Kamelyalar, oyun grupları, sportif faaliyetlerin yapılabileceği mekanlar da düşünüyoruz. Gelen misafirlerimizin kanyonu rahat bir şekilde gezebilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. ORAN'a ikinci bir proje daha sunacağız. Kanyonun içine araçlar giremiyor, ancak bisiklet ve yürüyüş yolları düşünüyoruz. Yolların tamamlanmasının ardından doğaseverler rahat bir şekilde gezebilecek.''