Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"nın, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik açtığı davadaki komik gerekçeleri gözler önüne sermeye devam ediyoruz.
Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, Aydın Doğan"ın sahibi olduğu Doğan Medya Grubu"nu eleştirmesini bile AK Parti"nin kapatılmasına gerekçe saymış.
İddianamenin 52 ve 53. sayfasında, Başbakan Erdoğan"ın, 12 Şubat 2008 tarihinde AKP TBMM Grubu"nda yaptığı konuşmada, kendisini ve partisini eleştiren Doğan Medya Grubu"na hitaben “Bunların derdi laiklik değil, menfaat hesabı. Bunlar köşeye sıkıştırma metotları. Tehditle bizden bir şey alamazsınız. Bunların istediği düzen demokrasi değil, diktatoryal düzen” dediği yer alıyor ve bu sözlerden dolayı AK Parti"nin kapatılması isteniyor.

HÜRRİYET, 56. SUÇLAMAYI GÖRMEZDEN GELDİ

Hürriyet Gazetesi, “Başbakan için 61 suçlama” başlıklı dünkü manşet haberinde, iddianamede Başbakan Erdoğan"ın 61 konuşmasında laiklik ilkesine aykırı ifadeler kullandığı suçlamasının yöneltildiğini yazdı. Aynı Hürriyet, Başbakan Erdoğan"ın Doğan Medya Grubu"nu eleştirmesinin iddianamede kapatma gerekçesi arasında zikredilmesini ise görmezden geldi.

KARTELİN YALAN HABERİ DE KAPATMA GEREKÇESİ

Doğan Medya Grubu"nun eleştirilmesini partinin kapatılması için suç sayan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya"nın kapatma talebine gerekçe olarak gösterilen hususların çoğu gazete ve televizyonlarda çıkan yalanlanmış haberlere dayanıyor. İddianamenin 102. sayfasında, İstanbul Güngören'de İzzet Ünver Lisesi'nde çok sayıda türbanlı öğrencinin okula ve derslere girdiği ve öğretmenlerin müdahale etmediklerinin görüldüğü iddia ediliyor. Söz konusu iddialar Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yer almıştı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde çıkan 'İzzet Ünver Lisesi'ne başörtülü öğrencilerin alındığı'na dair haberlerden sonra inceleme yaptırdığını ve iddiaların yalan olduğunu açıklamıştı.

Vakit