DOĞAN Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 2012 yılında 1 milyar, 2013 yılında 1.4 milyar liralık ciroya ulaşacaklarını belirterek, “hepsiburada.com’u satmayı düşünmüyoruz. Bize değer katabilecek bir şirket olursa ortak oluruz” dedi. 

DOĞAN Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ‘hepsiburada.com’u satmayı düşünmediklerini belirterek, “Bize değer katabileceğini düşündüğümüz bir şirket olursa ortak oluruz. Büyümemezi kendimiz yapabiliyoruz. Değer katacak şirketlerle görüşmeler devam ediyor” diye konuştu. Türkiye’nin en etkili internet konferansları arasında gösterilen ‘Webrazzi Summit 2012’nin açılış oturumunda konuşan Hanzade Doğan Boyner, e-ticaret ve Doğan Online’nin yeni hedefleri hakkında Webrazzi.com kurucusu Arda Kutsal’ın sorularını yanıtladı.

E-kitap okuyucuları geliyor

Doğan Online’nın gelecek 3 yıl içinde kendi e-kitap okuyucularını çıkaracağını anlatan Hanzade Doğan Boyner, büyüme stratejilerini şöyle anlattı: “Sadece satın almalarla değil perakende sektörünü yakından inceleyerek büyümeyi hedefliyoruz. Hepsiburada’da yaptığımız satışların oranını internet satışlarıyla değil tüm sektördeki satışlarla ölçerek değerlendiriyoruz. 32 farklı kategoride ürünlerimiz var. 300 milyar TL’lik perakende sektörünün 150 milyar TL’lik gıda sektörü dışında tüm alanlarda olmak istiyoruz. 150 milyar TL’lik sektörde tekstil, ev ve teknoloji alanlarında dikey yatırımlarımız var.”

Mobil ticareti internetin bir parçası olarak gördüklerini ve ayrı bir kategoride değerlendirmediklerini belirten Hanzade Doğan Boyner, “Mobilden alışveriş oranı hızla büyüyor. Gelecekte giderek payı artacak” dedi. Doğan Online’ın e-ticaret dışında, reklam ağı yatırımları da olacağını kaydeden Boyner, seri ilana çok önem verdiklerini, bu alanda da yatırımlara devam edeceklerini ve yakında açıklama yapacaklarını söyledi. Boyner, “2012 yılında 1 milyar TL ciro hedefini tutturacağız. 2013 yılında da yüzde 40 büyüme hedefliyoruz. 1.4 milyar TL’yi bulmasını bekliyoruz. Bu hedefin Doğan Online için olduğunu belirtmem gerekiyor” diye konuştu.

2012 yılına damga vuran olaylardan biri olan Rocket Internet’in Türkiye pazarından çıkması konusuna değinen Hanzade Doğan Boyner, şöyle konuştu: “Uzaktan kumanda ve Google reklamlarıyla Rocket Internet’in Türkiye’de bu işi devam ettiremeyeceğini ilk günden beri biliyordum. Bu çıkış Türkiye internet sektörünün yapısal probleminden kaynaklanıyor. Rocket Internet’in siteleriyle ilgilenmiyoruz. Ancak Rocket Internet’in elinde bulunan stokları satın aldık.”