Refeks Yayın Dağıtım ve Kurye Hizmetleri Anonim Şirketi; Hürriyet, Milliyet, Referans, Radikal, Fanatik, Turkish Daily News ve Herald Tribune gazetelerinin abonelik sistemiyle satışlarını yapmaya başladı. Söz konusu gazetelerin kısa tanıtımlarının da yer aldığı Refeks'in broşüründe 'Haber kapınıza geldi!' sloganı kullanılıyor. Özellikle işyerlerinin yoğun olduğu bölgelerde dağıtılan broşürlerin 'Kapınıza gelen fırsattan haberiniz var mı?' başlıklı sayfasında Refeks Yayın Dağıtım ve Kurye Hizmetleri AŞ'nin Hürriyet Gazetesi bünyesinde kurulmuş olduğu belirtiliyor. 6 aylık veya bir yıllık aboneliğin gazete satış fiyatını düşürdüğü vurgulanırken, sürpriz hediyelerin olduğu da okuyucuya müjdeleniyor.

Broşürde, "Refeks; Hürriyet, Milliyet, Radikal, Referans, Turkish Daily News, Herald Tribune ve Fanatik gazetelerinin toplu satış, abone ve dağıtımını yapan bir şirkettir. Refeks'in dağıtımı ile okumaktan keyif aldığınız gazeteler, her sabah kapınızda." deniliyor. Broşürlerde, abonelerin ödemelerini nasıl yapacağı da gösteriliyor. Doğan Grubu'nda abonelik sistemi için bazı yazarların önyargılı davrandığı biliniyor. Başta Amerika olmak üzere Japonya gibi gazete satışlarının yüksek olduğu ülkelerde uygulanan sistem konusunda bazı yazarlar eleştiri getiriyordu. Örneğin, Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, 2006 yılında kaleme aldığı yazısında abonelik sistemini eleştirerek Zaman Gazetesi'nin tirajını kabullenememişti. Yılmaz, yazısında, kendisine üye gazetelerin tirajlarını denetleyen ABC Türkiye kriterlerinden dem vurarak, toplu aboneliklerin toplam tirajın yüzde 5'ini geçemeyeceğini dile getirmişti. Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu ise 2004'te 'Zaman Mucizesi' başlıklı yazısında Zaman Gazetesi'nin tirajına hayret etmiş ve şaşkınlığını "Sadece Zaman'ın kendine özgü bir satış yöntemi var. Kısacası bu gazete öylesine büyük bir 'mucize'ye imza atmış ki; böylece, abone yoluyla her gün 380 bin gazete satmayı garantilemiş..." şeklinde ifade etmiş, ardından da abonelik sistemini eleştirmişti. Yılmaz ve Mutlu gibi grubun diğer bazı yazarları da köşelerinde, başta Amerika olmak üzere Batı'da oldukça yaygın olan ve Türkiye'de de Zaman'ın başarıyla uyguladığı abonelik sistemini eleştiren ifadelere yer vermişlerdi. Aynı grubun akaryakıt şirketi Petrol Ofisi istasyonlarından benzin ya da mazot alan müşterilere Milliyet ve Posta gazeteleri promosyon olarak veriliyor.

Refeks Yayın Dağıtım ve Kurye Hizmetleri Anonim Şirketi Koordinatörü Güven Güveli, yaklaşık bir yıl önce kurulduklarını belirterek "Dağıtım hayatımıza Referans Gazetesi ile başladık. Hürriyet de altı ay kadar önce abonelik sistemine geçti. Gazeteler artık yavaş yavaş abonelik sistemine doğru kayıyor. Şu an sayı veremem ama abonelik sistemine geçtikten sonra ciddi artışlar yaşandı." diyor.

Dünya bu sistemi kullanıyor
Dünya genelinde gazete okur-yazarlığı her geçen gün artıyor. Dünyanın prestijli gazeteleri, bayi satışından ziyade abonelikle okuyucularına ulaşıyor. Amerika ve İngiltere'de faaliyet gösteren Financial Times, USA Today, The New York Times, The Wall Street Journal, Guardian, Independent gibi gazeteler bu yolu tercih ederek okuyucu sayısını sabit tutmanın planlarını yapıyor. Sistemle yaz aylarındaki düşüşün de önüne geçiliyor. Ülkemizde ise abonelik sistemi yeterli dağıtım ağının olmamasından dolayı istenilen düzeyde yapılamıyor. Kurulduğu günden bugüne abonelik yoluyla okuyucularına ulaşan Zaman'ın yanı sıra Türkiye, Milli Gazete, Referans, Dünya, Yeni Şafak ve Vakit de bu yolu tercih ediyor. Artık Doğan Grubu da abonelik sistemine geçerek okuyucusuna gazetesini elden teslim edecek.

Dünya Gazeteler Birliği (WAN)'nin hazırladığı bir rapor da dünya ülkelerinin satış konusunda abonelik sistemini tercih ettiğini açıkça gösteriyor. Raporda hangi ülkede ne kadar gazetenin bayiden satıldığı, ne kadarının abone sistemiyle dağıtıldığı açıkça belirtiliyor. Buna göre gazeteler Japonya'da yüzde 94,2, Kore'de yüzde 84,5, Finlandiya'da yüzde 88, Hollanda'da yüzde 97, Amerika'da yüzde 75,6, İsveç'te yüzde 75 ve İsviçre'de yüzde 90 oranında abone sistemiyle dağıtılıyor.

(Zaman)