Gölcük Donanma Komutanlığı"nda ortaya çıkan Balyoz davasına ilişkin belgeler, Çetin Doğan"ın kızı Pınar Doğan ve damadı Dani Rodrik tarafından tepkiyle karşılandı. Balyoz davası delili 11 nolu CD"den sonra 1 nolu CD"nin de sahte olduğunu iddia eden Doğan ve Rodrik, “cdogangercekler.wordpress.com” adresli bloglarında şu açıklamaya yer verdi:

Gölcük çuvallarından ne çıkıyor? Sahte olduğu bariz bir CD"nin içinden çıkan belgelerin aynısı, ek olarak sahtelik emaresi gösteren başka belgeler ve muhtemelen gerçek fakat suç unsuru içermeyen (plan seminerine katılanların oturma düzeni ve fotoğrafları gibi) bir çok diğer belge. Doğrusu, biz bu olaya çok şaşırmıyoruz, çünkü sahte kanıt üreten çetenin TSK içinde bir ayağı, işbirlikçileri olduğunu daha evvelden biliyorduk. Hatırlayalım, Baransu "ya teslim edilen bavulun içinden gerçek olan ses kayıtları ve belgeler de çıkmıştı. Demek ki, içeriden belge sızdırabilecek birileri var. Kozmik odadan dışarıya belge sızdıranlar, pekala içeride de belge saklamış olabilir.”

"Aynı noktadayız"

Çetin Doğan"ın avukatı Celal Ülgen: “Balyoz Eklerinde de yer alan ve Gölcük Donanma Komutanlığı"ndan çıkan 11 nolu CD"ye benzer 1 nolu CD"de yer alan "SN.KOM ARZ NOTLAR" belgesi bir word belgesinin altında imza yok. Üzerinde herhangi bir başlık yok ve kimin tarafından hazırlandığı belli değil. Biz dün hangi noktadaysak, ek klasörleri aldıktan sonra da aynı noktadayız. Çünkü 1 nolu TDK marka CD içerisindeki bilgiler de sonradan üretilmiş. Bu dosyalar bulunduğunda CD"lerin imajı alınmamış. Bu nedenle 9 torbalık CD"lerin içerisinde bir CD değiştirilebilir. 2003"te üretilen CD"nin 2008"de de güncellendiği de doğru değil. Bu emniyetin hatası. Polis tutanaklarında 2003 yerine bir emniyet görevlisi yalnışlıkla 2008 yazıyor.”

AKP"ye oy veren asker aileleri

Ele geçirilen belgelerde asker ailelerin siyasi eğiliminin de çok yakından takip edildiği anlaşılıyor. Gölcük"te 2002 Genel Seçimleri"nde “Asker Ailelerinin Yoğun Olduğu Sandıklar” başlığı altında çok detaylı istatistiki bir çalışma yapıldığı ve hazırlanan raporda, hangi sandıkta kime ne kadar oy çıktığı tespit ediliyor. Raporlarda AKP ve Saadet Partisi"nin sütunlarının farklı renkte gösterildiği görülüyor.

Hassas arama

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi"nde 6 Aralık"ta yapılan aramanın kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde, bir binbaşının odasının zeminindeki plastik karoların vantuzla kaldırılmasından sonra çok sayıda belge açığa çıkıyor. Aramaları Savcı Fikret Seçen bizzat katılıyor. Dursun Çiçek"in imzasının bulunduğu iddia edilen İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesindeki parmak izlerinin büyük tartışma konusu olmasından sonra askeri personelin aşırı titiz çalışması ve eldiven kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Vatan