TÜMMER, İMİB ve EMİB’te Yönetim Kurullarının değişmesi sonrasında sektörde özlenen birlikteliği her alanda sergilemek istediklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, İstanbul’daki ‘Natural Stone 11. Uluslararası Mermer, Doğal Taş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na aynı stand çatısı altında katılarak ilk adımı attıklarını, 2015 yılında İzmir’de düzenlenecek olan 21. Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda da ortak stand şemsiyesi altında yer alacaklarını kaydetti.

Türk doğaltaş sektöründe TÜMMER, İMİB ve EMİB dışında tüm dernekler ve sektörün duayenleriyle de belli aralıklarla bir araya gelme ve sektörün sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulunma kararı aldıklarını anlatan Kaya, “Türk madencilik sektörünün sorunlarının çözümü ve 2023 yılı için ortaya konulan 23 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için sektördeki herkesin görüşünü dikkate alacağız. Bütün bakanlıklar, TBMM ve diğer kurumlarla yürütülecek temaslarla ortak hareket edeceğiz” diye konuştu.

İzmir ve İstanbul’daki fuarları Türk doğaltaş sektörünün zenginliği olarak gördüklerine işaret eden Kaya, söz konusu fuarlarda ithalatçılara danışmanlık görevi yapıldığını sözlerine ekledi.