İlkbahar-yaz moda trendleri belli hatta sezonun ürünleri vitrinlerde yerini almaya başladı bile, peki saç trendleri?

İlkbahar-yaz sezonunun moda trendleriyle birlikte saç trendleri de belirlendi. Sudan ilham alan 2009 yazının saçlarında, doğallık ön planda tutulmuş.Sudan ilham alan 2009 yazının saçlarında, doğallık ön planda tutulmuş.

Akşam Cumartesi'nin haberine göre, P&G Beauty'nin her sezon moda akımlarını belirleyerek hazırladığı trend raporuna göre, 2009'un en önemli trendlerinden biri suya göndermeler yapmak. Sadece renkler ve kumaşlar bu trendden etkilenmekle kalmıyor saçlar da nasibini alıyor. P&G Beauty Global Saç Güzellik Elçisi Sam McKnight'a göre 2009 ilkbahar-yaz sezonunda saçlar, yüzünü geleceğe dönüyor. Su ise belirgin biçimde görülen bir etkiye sahip. Sam McKnight, 2009 ilkbahar-yaz saç trendlerini dört önemli temaya ayırıyor; 'yumuşak heykel, 'yoğun doku', 'şelaleler' ve 'canlı saçlar'... Bu sezonda önemli bir moda trendi olarak saçlarda görülen akışkanlık ve hareketlilik, kıyafetlerde görülen suyu çağrıştıran renkler, tonlar, dokular ve şekillerle örtüşüyor, tıpkı 'yumuşak heykel' temasında olduğu gibi...

DALGA MİSALİ BUKLELER

'Yoğun doku' temasında modanın su ile olan aşk ilişkisi yansıtılıyor. Zaman zaman karşımıza çıkan yumuşak bir yapıya sahip ön tarafı kabartılarak geriye taranmış bukleler, kıyıya vuran dalgaları taklit ediyor. Ayrıca, 'Şelaleler' teması su görünümü yaratırken, 'canlı saçlar' temasında ise daha çok sağlıklı, doğal saçlar temsil ediliyor.
İşte temalarla 2009 yazının saç trendleri Şelaleler
Bukleler, sıkı lüleler halinde değiller. Gür ve doğal görünümlü saçlar; daha yumuşak, daha gevşek ve daha yuvarlak yapılar oluşturuyor. Şelaleler, sezonun su trendini en iyi yansıtan tema. Göz kamaştırıcı kıvrımlar, doğal görünümlü dalgalar oluşturuyor.

CANLI SAÇLAR

'Canlı saçlar', belli bir görünümü ya da çizgileri kesin olarak belirlenmiş bir şekillendirme tarzını anlatmıyor. Aksine, saçın doğal güzelliğini öne çıkararak ve doğal olanın açığa çıkmasına izin vererek kaygısız ve güzel görünmeyi anlatıyor. Doğal kadınsılığına güvenen, aktif, enerjik bir genç kadına uyan ve fazla zorlanmamış saç modeli olarak karşımıza çıkıyor. İ

YUMUŞAK HEYKEL

Yumuşak heykel tarzı, çaba gerektirmeyen kolayca yapılmış saçları sergiliyor. Trendin önemli işaretleri; saçın geriye taranması ile temel olarak aşırı hacim oluşturulması; saçın yandan ayrılma çizgisinin düşük olması; yüze düşen saçlar; parçalara ayrılmış katmanlardan süreklilik gösteren bir şekil ile alnın ve ensenin açıkta bırakılması. Kimi zaman, saç geriye doğru toplanarak başın üst kısmında bir atkuyruğu ile tamamlanırken, kimi zaman da hacim yaratmak için puf sosis ya da simit görünümü veriliyor.

YOĞUN DOKU

Bu sezon tasarımcıların çoğu ilham kaynağı olarak gevşek kıvırcık saçları tercih etmiş. Belirgin dalgalar düz saçlarla bir araya getirilmiş; kısmen geriye doğru taranmış saçlar arkada karışık bir atkuyruğu ile tamamlanıyor ve katlı kesilmiş saçlarda doku köpük, vax ve jel kullanılarak sağlanıyor. Saçın alt katmanlarında saçın örülmesi ve daha sonra düzeltilmesi ya da kıvrılması da eski moda tekniklere yeni bir perspektif kazandırıyor.