Türkiye'nin son iki yılda enerji yatırımlarının üretim tarafına 8 milyar lira civarında yatırım yaptığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Siyasi istikrarın artık sürdürülebilir olmasının piyasalardaki kabulü, bizim enerji sektöründeki işimizi daha da kolaylaştırdı'' dedi. Mısır ve bölge ülkelerde yaşanan kaosa da değinen Yıldız, gelişmeler nedeniyle doğalgaza zam yapılacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yıldız şunları kaydetti: "Bize 'Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına bölgemizdeki gelişmelerle birlikte zam yapılacak mı?' şeklinde bir soru soruldu. Ben şu anki verilerimizle, Mısır'daki ve bölgedeki gelişmelerle beraber elimizde elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapacak veri oluşmadı dedim. Akaryakıt fiyatları ile bunlar ayrı şeyler. O yüzden ben yine aynı cevabı veriyorum. Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi diye soruluyor, bizim şu anki elimizdeki verilerle bunlara zam yapılmasını gerektirecek bir konu olmadığını söyledim. Bu toz dumanın biraz inmesi lazım. Bunun ne kadar sürdürülebilir bir fiyat olduğu konusuyla alakalı şimdiden bir şey söylemenin erken olduğunu söyledim."

ENERJİ SEKTÖRÜ LİBERALLEŞİYOR
Türkiye'nin enerji sektörünün liberalleşmesiyle ilgili kararlılığına işaret eden Yıldız, bu dönemde enerji yatırımlarının özel sektör kanalıyla yapabilme kabiliyeti elde ettiğini anlattı. Yıldız, ülkenin büyüdüğünü ve geliştiğini, gittikleri uluslararası platformlarda öncelikle tebrikleri kabul ettiklerini belirterek, bunun son derece gurur verici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin son iki yılda enerji yatırımlarının sırf üretim tarafına 8 milyar lira civarında yatırım yaptığını hatırlatan Yıldız, bunun özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirildiğini anlattı. Yıldız sağlanan siyasi istikrarın da önemine işaret etti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile de bir araya geldi. Toplantının ardından bir açıklama yapan Yıldız, görüşmede Türk şirketlerinin Irak'ta yalnızca enerji sektöründe değil inşaat sektöründe de iş yapmalarını sağlayacak konulara değindiklerini söyledi. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ise, Türk şirketlerini Irak'ta sadece enerji alanında değil diğer alanlarda da görmek istediklerini ifade etti.