Gelen şikayetlere göre eğer eviniz genişse oturduğunuz binanın ve merdiven boşluğunun ısı masrafı da sizin faturanıza ekleniyor.

Elektrik, doğalgaz ve su faturalarındaki ek ücretler tüketicinin cebini yakmaya devam ediyor. Doğalgaz kullanıcısının Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderdiği şikayet okuyanları şok etti. Evi 210 metrekareyi geçen C.Ü. doğalgaz faturasına binanın bodrumunun, merdiven ve apartman boşluğunun ısı masrafının da yansıtıldığını iddia etti.

 APARTMANDAKİ BOŞLUK SİZE FATURA EDİLİYOR!

Doğalgaz kullanıcılarının şikayetlerinde ölçme hassasiyeti, arıza, hatalı okuma, doğalgaz basınç seviyesi ve gaz kesintisi ilk sıralarda yer alıyor. C.Ü.’ise gönderdiği şikayetinde öyle bir iddia ortaya attı ki kafalar karıştı:

“Doğalgaza abone olalım dedik katılım payı ve abone ücretini duymuştuk. 600 TL civarında bu talepler için ücret ödedik. Doğalgazı bağlattıktan 1 yıl sonra inceleme sonucu eviniz 210 metrekareyi geçiyor diye 350 TL borç çıkartıyorlar. Binanın bodrumunu, merdiven ve apartman boşluğunu da hesap edip daireye bölüyorlar. Evimin kullanım alanı 160 metrekaredir. Bu alınan para doğru değil yeni bir yasa çıktıysa bile eskiye dönüp ayıbınız abonelerden çıkartılamaz.”