Birbirlerinin üzerine yürüyen iki meclis üyesinin kavgası diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle büyük bir kavgaya dönüşmeden önlenirken, meclis oturumuna 5 dakika ara verilmesiyle gerilen ortam yumuşadı.

Nisan ayı oturumları için toplanan Aydın İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında Tuğrul Ozan, Gültekin Alp Akbay, Ahmet Akşit ve Hamit Özdemir’in ortak verdiği Doğalgaz Çevrim santrallerinin yerleşim yerlerine etkileri konusu ele alındı. Çine Organize Sanayi Bölgesinde kurulmak istenen ve bölge halkının büyük tepkisine neden olan konuyu araştıran Meclis Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret, Gıda tarım orman ve Hayvancılık ve Çevre Sağlık Komisyonun ortaklaşa hazırladığı raporu Enerji Doğal Kaynaklar Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Halil İbrahim Karaçam okuyarak meclis üyelerine konu hakkında bilgi verdi.

Konunun meclis üyelerine anlatılmasının ardından Meclis Başkanvekili Kazım Er’in konuyla ilgili görüş belirtmek isteyenlere söz hakkı verdi. Konuyla ilgili birçok meclis üyesi söz alıp rapor hakkında görüşlerini dile getirirken, söz verilen AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Hikmet Acar, Çinelilerin daha önce rüzgar enerji santraline ve hidroelektrik santraline karşı çıktıklarını hatırlatarak doğalgaz çevrim santraline karşı çıkmalarına şaşırmadıklarını ifade etti. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanı Cavit Ancın, Çinelilerin hidroelektrik santraline karşı çıkmadıklarını bilakis Adnan Menderes Çine Barajının yapımında emeği geçen Turgut Özal ve Süleyman Demirel’e ve bizzat açılışına katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini kaydederek Mehmet Hikmet Acar’a sözlerinden dolayı kınadığını açıkladı.

CHP’Lİ ÜYELER GRUP BAŞKANI ANCIN’IN ÖNERİSİNE UYMADILAR

CHP Grup Başkanı Cavit Ancın’ın kendisi hakkındaki sözleri sarf ettiği sırada meclis dışında olan ve daha sonra meclis salonuna döndüğünde Cavit Ancın’ın cümlelerinin kendisine iletilmesi üzerine Mehmet Hikmet Acar, meclis başkan vekilinden söz istedi. Acar’ın daha önce söz aldığını dile getiren Meclis Başkanvekili Kazım Er, Hikmet Acar’a söz vermek istemedi. Söz verilmemesine rağmen Hikmet Acar’ın mikrofonsuz olarak konuşmak istemesi üzerine hiddetle biranda ayağa kalkan Cavit Ancın meclis başkan vekili Kazım Er’e dönerek ‘söz veremezsiniz, konuşamaz. Söz verirseniz grubumla beraber meclise terk ederim’ gibi cümleler sarf etti. Bunun üzerine kendisine söz hakkı doğduğunu ve konuşması gerektiğini dile getiren Mehmet Hikmet Acar’ın mikrofonsuz konuşmaya devam ettiğini gören Cavit Ancın CHP’li diğer meclis üyelerine dönerek ‘Kalkın, salonu terk edeceğiz’ değip kapıya yönelmesine rağmen diğer CHP’li üyeler sıralarından kalkmadılar.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Grup Başkanı olduğu partisinin meclis üyelerinin kararına uymamasıyla iyice sinirlenen Cavit Ancın, partisinin diğer meclis üyeleri tarafından yerine oturtuldu. Tüm bu yaşananlar olup biterken Hikmet Acar’ın mecliste konuşma hakkı olduğunu ve bu hakkının kendisinden alınamayacağını dile getirmesi üzerine Cavit Ancın biranda yerinden kalkarak yan sıralarda oturmakta olan AK Partililerin üzerine yöneldi. Bunun üzerine ayakta konuşmakta olan Hikmet Acar’da yönüne CHP sıralarına yöneltince ortalık biranda karıştı. MHP’li ve bazı CHP’li meclis üyelerinin iki meclis üyesin arasına girmesiyle ağız dalaşı şeklindeki gerginliğin büyük bir kavgaya dönüşmesi önlendi. Tartışmaya bazı CHP’li meclis üyelerinin de katılmasıyla meclisteki ortam iyice gerilince Meclis Başkan vekili Kazım Er oturuma 5 dakika ara vermek zorunda kaldı. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!

20120405aw000096_04.jpg