Yeni enerji kaynaklarından yararlanma isteği duyan Kuyucaklılar, doğalgaz kullanımı konusunda bilgilendirildi.
Bilgilendirme toplantılarının ilki Kuyucak Belediyesi'nin düzenlemesiyle Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Aydıngaz İşletme Müdürü Adil Atabay, doğalgaz kullanımı konusunda gerekli genel bilgileri verirken, yöneltilen soruları yanıtladı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan 25 yıllığına aldıkları yetkiyle Nazilli, Sultanhisar, Yenipazar, Aydın, Söke ve Kuşadası ilçelerinde, Nazilli, Atça, Yenipazar, Umurlu, Aydın, Söke ve Kuşadası Belediyelerinin hizmet alanlarında doğalgaz kullanımıyla ilgili altyapıyı kurma ve istekli abonelere yetkili teknik servisler aracılığıyla doğalgaz bağlama hizmetini üstlendiklerini belirten Atabay, 5 yıl içinde altyapıyı kuracaklarını ve tamamlanan yerlerde doğalgaz vermeyi hemen başlatacaklarını söyledi.
2011 yılında Nazilli ve Aydın'ın doğalgaz kullanmaya geçebileceğini belirten Adil Atabay, Kuyucak'ta yeterli istek oluşması Belediye meclis kararı alınıp EPDK'ya başvuru yapılması durumunda, EPDK'nın verdiği lisansa Denizli - İzmir arasındaki ana boru hattından araboru hattı çekilerek, konut ve iş yerlerinin önüne kadar doğalgaz getirilebileceğini, kazı ve boru döşeme sonrasında yolların yeniden eski durumlarına döndürülerek kullanıma açılmasında gereken giderleri de üstleneceklerini belirtti.
Eğitimden geçirilmiş yetkili servislerin konutlara ve iş yerlerine döşeyebilecekleri boru, petek, kombi gibi ek tesisatın 3 bin 500-5 bin lira tutarında olabileceğini anlatan Atabay, abonelere 165 dolar + KDV bedel ve 315 lira güvence bedeli karşılığı doğal gaz verilebileceğini söyledi.
Bir yıllık doğalgaz tüketim giderinin, diğer enerji kaynaklarına ödenenlerle kıyaslandığında üçte bir ila yarı yarıya arası ekonomik olduğunu sözlerine ekleyen Atabay, 100 metrekare alanlı bir konutta yıllık 756 lirayla ısınma, pişirme ve banyo için gereken enerjinin karşılandığını kaydetti.
Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu'nun yönettiği toplantıda belediye meclis üyeleri ve muhtarlar yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının, iş yerlerinin ve konutların yöneticileri de hazır bulundu.
Atabay şunları söyledi:
''11 ille ilgili doğalgaz lisansı Denizli, Aydın, İzmir illeri içinde olarak aynı grubun elinde. 1 metreküp doğalgaz 63 kuruş ve 1 kilovat saatlik tüketimi 6 kuruş gibi bir mal oluş bedeli ile karşılanabiliniyor. Rusya, Azerbaycan, İran'dan alınan doğalgazlar Silivri, Aliağa, Tuzgölü altı gibi yerlerde depolanarak kesintisiz doğalgaz veriliyor. 9 bin 155 kilokalorilik enerjinin ısısındaki düşüş ya da yükselişlerle bedeli 53 ile 73 kuruş arasında ortalama 63 kuruş olarak belirledik.''