Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Aydın İl Müdürlüğü ile Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı arasında yapılacak işbirliğine ilişkin esas ve usulleri belirlemek amacıyla hazırlanan protokol, ADÜ Rektörlük Senato Odası’nda imzalandı. Protokol töreni ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Eren ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü Aydın Şube Müdürü Nihat Andaç’ın katılımıyla gerçekleşti.

İmzalanan protokol, CITES Sözleşmesi, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ilgili hükümleri uyarınca; Aydın ili sınırları içerisinde çeşitli nedenlerle yaralanan, doğada hasta veya zayıf düşüp ele geçirilen, çeşitli kişilerce yasa dışı olarak doğadan yakalandığı için el konulan ve doğaya salıverilmesine kadar bakılması gereken yaban hayvanları ile taraf olunan uluslararası sözleşmeler gereğince gümrüklerde veya kaçak olarak yurda sokulduğu için el konulan, sirk ve benzeri amaçlarla geçici olarak ithal edilip yeniden ihraç edilmeyen yaban hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yürütülmesini sağlayacak.

Protokol kapsamında Doğal Yaşam Parklarında yaralanan çeşitli hayvan türlerinin ADÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedavisi ve rehabilitasyonu yapılacak ve hayvanların doğaya geri kazandırılması sağlanacak.