Bu yıl Aydın’da kurulan bir özel okula çocuğunun kaydını yaptırırken 500 TL daha sonra da 2500 TL olmak üzere toplam 3 bin TL para ödemesine rağmen çocuğun okula alınmadığını iddia eden Veli Milli Eğitim Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. 

Olayı doğrulayan ve veli ile görüşme içerisinde olduklarını belirten Aydın’daki özel kolejin Müdürü Kamil Baki, konuyla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağını söyledi. 
Edinilen bilgiye göre Aydın’da 2011-2012 Eğitim Öğretim sezonunda Muğla Yolu üzerinde eğitime başlayan kolej, kayıt döneminde Aydın’daki birçok veliyi arayarak okulun Yedieylül Mahallesi Yenidörtyol’daki danışma bürosuna davet etti. Kendisinin de kolejin daveti üzerine danışma bürosuna gittiğini belirten 8. Sınıf öğrencisi C.B. isimli öğrencinin Velisi Fadime Bozer, “Kolej beni 
davet edince irtibat bürolarına gittim. Kendileri okulu tanıttılar ve torunum C.B.’yi kayıt yaptırmamı 20110930ay469221.20110930105722.jpgtavsiye ettiler. Ben çocuğumla görüşüp 23 Temmuz 2011 günü 500 TL para yatırarak öğrencimin koleje ön kaydını yaptırdım. Aradan bir ay geçti. 24 Ağustos günü de kolej, 2011-2012 Eğitim öğretim yılı taksiti olarak kredi kartımdan 2 bin 500 TL daha tahsilat yaptı. Okulların açılmasına bir hafta kala ise Doğa Koleji, çocuğumu okullarında okutamayacağını belirtti. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık” dedi. 
Kolejin kayıt sırasında kendilerine böyle bir taban puanından söz etmediğini belirten Fadime Bozer, “Hem paramızı aldılar, hem de okulların açılmasına bir hafta kala çocuğumu okula almadılar. Bu da yetmezmiş gibi Doğa Koleji bizden aldığı 3 bin TL’yi geri ödemedi” diyerek duruma isyan etti. 
Yaşananlar dolayısıyla okul sıkıntısı çeken çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu da belirten Fadime Bozer, kendileri gibi mağdur olan başka öğrenci ve velilerin bulunduğunu iddia etti.,
 
İHA