Doç. Dr. Ö.Ö, 2004 yılında kendisine tehdit ve hakaret içerikli e-mailler gelmeye başladığını söyledi. Bu maillerde ağır küfür, hakaret ve tehditlerin yer aldığını bildiren Ö.Ö, bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Ö.Ö, 2007 yılında kendisine yeniden e-mailler gelmeye başladığını, bu e-maillerde diplomasında kullandığı fotoğrafın pornografi ve hakaret içerikli bazı fotoğraflara fotomontajla yerleştirildiğini gördüğünü ifade etti. Bu e-mailin kendisi dışında eşine de gönderildiğini belirten Ö.Ö, bunun üzerine yine savcılığa başvurduğunu bildirdi.

Yapılan incelemenin sürdüğünü, bu süre içinde de kendi imkanlarıyla e-maillerin kimden geldiğini tespit etmeye çalıştığını ifade eden Ö.Ö, bu yılın Şubat ayında bilgisayar konusunda uzman bir arkadaşının yardımıyla e-maillerin üniversitede anabilim dalı başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. K.İ'den geldiğini tespit ettiğini öne sürdü.

"E-MAİLLER İĞRENÇ İÇERİKTE"

Ö.Ö, K.İ. ile görüştüklerinde bu e-mailleri kendisinin gönderdiğini kabul ettiğini iddia ederek, şöyle konuştu: ''Yeniden savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ancak üniversitede öğretim üyesi olduğum için, öncelikle üniversitenin bu iddiamı değerlendirmesi gerekiyormuş. Bu yüzden üniversitede bir disiplin soruşturması açıldı. Bu süre zarfında da K.İ, üniversitedeki bölüm başkanlığı ve ameliyathane sorumluluğu görevlerinden alındı. 2007 yılında gelen fotoğraflar için iki yıldır neden beklediğim sorulabilir. Çünkü bu fotoğrafların K.İ'den geldiğini bir türlü tespit edemiyordum. Bunu kesinleştirdikten sonra yeniden başvuru yaptım. K.İ, bölüm başkanlığında gözüm olduğu için böyle bir iddia ortaya attığımı düşünüyormuş. Bölümde biz sadece 3 kişiyiz ve bölüm başkanlığını sıraya koyduk. Kendisinden sonra da sıra bana gelecekti. Neden onun bölüm başkanlığını elde etmek gibi bir amacım olsun? Sonra profesörlüğü geldiği için bunu engellemeye çalıştığımı da öne sürüyor. Onun profesör olması, benim için bir engel değil ki.''

Doç. Dr. Ö.Ö, gönderilen e-maillerin ''iğrenç'' içerikte olduğunu, bunu bir öğretim üyesine yakıştıramadığını belirterek, ''Kim olursa olsun. Cumhurbaşkanı da olsa kapıcı da olsa insan ruh hastasıysa hastadır. Maalesef ben de böyle birşeyle uğraşıyorum'' dedi.

DOÇ. DR. K.İ'NİN SÖZLERİ

Doç. Dr. Ö.Ö'nün iddiaları üzerine üniversitedeki bölüm başkanlığı görevinden geçici olarak alınan K.İ, iddiaları kesinlikle kabul etmediğini bildirdi. Doç. Dr. K.İ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden alındığını, Ö.Ö'nün iddialarında yer aldığı gibi kendisine herhangi bir e-mail göndermediğini söyledi. Ö.Ö'nün bu e-maillerin kendisine 2007 yılında geldiğini söylediğini belirten K.İ, ''Madem cinsel içerikli e-mailler 2007 yılında gelmiş, neden o yıllarda başvurmamış da 2009 yılını beklemiş'' diye sordu.

K.İ, şöyle konuştu: ''Buradaki amaç, beni bölüm başkanlığımdan indirtmek. Ayrıca profesörlüğüm geldi. Bunu engelleyip yerime kendisinin geçmesini sağlamak. Bu amaçla böyle bir komplo düzenlendi. Bunlar bir grup. Ö.Ö. ve medikal firmalar işbirliği yaptı. Çünkü ben bölüm başkanlığı yaptığım dönemde firmaların bazılarının alımlarını yapmamıştım. Şu anda soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağını anladıkları için son kozlarını oynuyorlar. Bu iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Amaç tamamen benim ayağımı kaydırmak.''- VATAN