Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Muhteşem Yüzyıl dizisinin ''iftiralarla dolu olduğunu, tüm tarihi lekelemeyi amaçladığını, Osmanlı'yı karalama projesinin bir tezahürü olarak yayınlandığını'' öne sürerek, dizinin yayından kaldırılmasını istedi.

Bayraktutar, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ''Osmanlı'yı karalamaya ve er meydanında ölen Kanuni Sultan Süleyman'ı şehvet düşkünü gibi göstermeye kimsenin hakkının olmadığını'' ifade etti.

Dizide, ''600 yıl boyunca üç kıtaya hükmetmiş bir imparatorluğun karalandığını, emperyalizme hizmet eden yayıncılık anlayışı'' yapıldığını öne süren Bayraktutar, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

''Daha önce gizliden gizliye karalanmaya çalışılan tarihin, bugün açıktan hedef alınmasına izin verilmemesi, toplumu idealsizleştirmek için toplum mühendisleri tarafından başlatılan sistematik saldırının sona erdirilmesi için RTÜK devreye girmelidir'' görüşüne yer veren Bayraktutar, konunun sadece reyting boyutunun olmadığını kaydetti.

Bayraktutar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Cihan padişahı Kanuni'nin zaferlerini ve Osmanlı'nın adaletini görmezden gelerek, ecdadın anlı şanlı tarihini çarpıtanları şiddetle kınıyorum. İçi iftiralarla dolu dizinin amacı tüm tarihimizi lekelemektir. Dizinin Osmanlı'yı karalama projesinin bir tezahürü olarak yayınlandığı ortadadır. Ahlakı ve kültürel mirasımızı, köklerimize bağlılığımızı zayıflatarak birtakım çevrelerin kendi yalanlarıyla toplumu etki altına alma çabasına sessiz kalmayacağız.

Kültürümüzdeki yozlaşma sürecini ve milli manevi erozyonu hızlandırmak adına sahneye koyulan çirkin dizi karşısında RTÜK'ün, on binlerce şikayet almasına karşın 'yayın durdurma' yerine sadece 'uyarı' müeyyidesi uygulanmasına karar vermesi anlaşılır bir durum değildir. Bizim RTÜK'ten beklentimiz çağdaşlık adına kutsallara hakareti kendine vazife edenlere en ağır yaptırımı uygulamasıdır. Muhteşem Yüzyıl adlı dizi yayından kaldırılmalı ve televizyon kuruluşu derhal milletten açık şekilde özür dilemelidir.'' (AA)