İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki-sanık Ezgi Asaroğlu, sanık Beste Bereket, müşteki-sanık Ushan Çakır ve avukatları katıldı. Beste Bereket ve Ushan Çakır’ın avukatları, duruşmanın basına kapalı gerçekleşmesi için mahkemeye dilekçe sundu. Ancak mahkeme avukatların bu talebini reddetti.
"OLAY NEDENİYLE İŞİMDEN OLDUM"

Kimlik tespiti yapılan Ezgi Asaroğlu olay nedeniyle şikayetçi olması nedeniyle işten çıkarıldığını bu yüzden aylık geliri olmadığını söyledi. Hakim Yavuz Öztürk, Asaroğlu’na uzlaşmak isteyip istemediğini sordu. Bunun üzerine Asaroğlu uzlaşmak istemediğini olay nedeniyle işinden olduğunu, mağdur olduğunu ifade etti.


"BOĞAZIMI SIKINCA NEFESSİZ KALDIM, BAYILDIM"

Olay günü Beste Bereket’in dizi setinde kendisinin kaldığı karavana geldiğini belirten Asaroğlu, "Konuşmak istediğini söyledi. Ben de benden özür dileyeceği düşüncesiyle kabul ettim. Karavandan çıkarak daha uzak bir yere gittik. Bereket saçımı okşamaya başladı. Rahatsız oldum. Bunun üzerine bana, ’Millete t..ş..k malzemesi olman beni çok üzüyor. Ushan ve benim hakkımda konuşuyormuşsun" dedi. Ben de böyle bir şey olamadığını söyledim. Ben daha fazla konuşmak istemediğimi söyledim. Ama kendisi konuyu uzatarak ’İnsanlar seninle dalga geçiyor’dedi. Ben de bunun üzerine ’kimler’ dedim. Cevap vermeyerek Ushan duyarsa çok kötü olur dedi" diye konuştu.

Öğleden sonra pastaneden dönerken Ushan Çakırla karşılaştığını ifade eden Asaroğlu, "Çok öfkeliydi. İntikam hırsı bürümüş gibi geliyordu. Yanıma gelince ne yapacağımı şaşırdım. Korktum. Yanıma gelir gelmez ’Sen benim kız arkadaşım...’ diyerek eliyle boğazımı sıktı. Nefes alamadım. Ben kendimden geçtim bayıldım" diye konuştu.

"USHAN’I AZMETTİRMEDİM"

Sanık Beste Bereket ise olayın ardından kendi isteğiyle diziden ayrıldığını ve aylık geliri olmadığını belirtti. Bereket, "Ushan’ı azmettirmedim. Bu bir düşüncenin ileri sürülmesidir. Bu nedenle uzlaşmayı kabul etmiyorum. Ben bu olay nedeniyle mağdur oldum" dedi. Diziden çıkarıldığını ve herhangi bir geliri olmadığını belirten müşteki-sanık Ushan Çakır ise hakimin "Uzlaşmak istiyor musunuz?" sorusuna "Evet uzlaşmak istiyorum. Önceden kendisinden özür diledim. Şimdi de özür dilerim" dedi. Bunun üzerine hakim Yavuz Öztürk’ün, ’Buyurun özür dileyin" demesi üzerine Çakır, Ezgi Asaroğlu’na dönerek ve gülerek "Özür diliyorum" dedi. Bunun üzerine Ezgi Asaroğlu baş hareketiyle onayladı.

"O ANKİ ÇARESİZLİKLE YÜZÜNÜ TUTUP SARSTIM"

Çakır ise ifadesinde kendisinin Asaroğlu’nun yanına konuşmak için gittiğini ancak Asaroğlu’nun kendisine çirkef bir tavırla, "Çekil git başımdan" dediğini, bunun üzerine kendisinin de önünü kestiğini, ancak yine Asaroğlu’nun kendisine çirkef bir tavırla "Çekil git başımdan serseri" dediğini ifade etti. Çakır, "Ben kendimden küçük bir şeye ve bir kadına asla vuramam. Ama o anki çaresizlikle yüzünü tutup sarstım" dedi.

Duruşma ifadelerin alınmasının ardından ertelendi.