Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Hanımın Çiftliği gibi dizilerin sonunu merak edenler soluğu kitapçılarda aldı, satışlar patladı.

Yıllardır raflarda okuyucusunu bekleyen, Türk Edebiyatı'nın önemli eserleri, dizilere konu olup ünlü simalarla ekranlarda vücut bulunca, kitap satışları da patladı. Dizilerin sonunu merak edenler, soluğu kitapçılarda alıyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ, 8 AYDA 3 BİN SATTI

Halil Ergün'ün başrolünü oynadığı Reşat Nuri Güntekin'e ait 'Yaprak Dökümü'nün kitabı İnkılap Kitabevi'nden okuyucusuna ulaşıyor. İki yıldır ilgiyle izlenen dizinin, ilham aldığı kitabın yeni baskısı şubat ayında yapıldı. 58. baskı olarak 5 bin adet basılan kitap, 8 ayda 3 bin 300 adet sattı. Kitabevinin Üretim Müdürü Aret Demirkaynak, dizilerin kitap satışını hareketlendirdiğini belirterek, 'Dizilerin yayınlanmaya başlamasıyla satışlar da ivme kazanıyor. Dizilerin süresiyle birlikte kitap satışları da normale dönüyor' diye konuştu.

ELİNE HİÇ KİTAP ALMAYAN ŞİMDİ MERAKTAN OKUYOR

Selçuk Yöntem, Beren Saatçi ile Kıvanç Tatlıtuğ'un rol aldığı, Halid Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' isimli kitabı da Özgür Yayınları'ndan piyasaya çıkıyor. Yayın Sorumlusu Halit Karaoğlu, 'Önceki yıllarda iki baskı yaparken, dizinin başlamasıyla birlikte ayda bir baskı yapıyoruz. Bir baskıda yaklaşık 4 bin kitap basılıyor' dedi. Karaoğlu, dizilerin sonunu merak edenlerin kitapçılara koştuğunu belirterek, 'Bugüne kadar hiç kitap okumamış kişiler, dizilerin sonunu merak ettikleri için kitap alıyorlar' diye konuştu.

DİZİ BAŞLADI 'HANIMIN ÇİFTLİĞI' YOK SATIYOR

Bu furyaya son olarak, Orhan Kemal'e ait 'Hanımın Çiftliği' katıldı. Mehmet Aslantuğ ile Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı ve Adana'da çekilen dizinin aynı ismi taşıyan kitabı Everest Yayınları'ndan piyasaya çıkıyor. Dizi için yazarın 'Vukuat Var', 'Hanımın Çiftliği' ile 'Kaçak' adlı kitaplarından yararlanıyor. Everest Yayınları Yayın Yönetmeni Sırma Köksal, romanın ekim ayında 14. baskı olarak yayınlandığını belirterek, dizinin başlamasıyla, kitap satışının arttığını söyledi. 'Bundan tabii ki mutlu oluyoruz. Dizinin etkisi çok. Kitap satılmak için yayınlanır' diyen Köksal, dizinin televizyonda yayınlanmasının ardından bir ayda yeni bir baskı yaptıklarının altını çiziyor. Köksal, bir baskıda 2 bin kitap basıldığını da hatırlatıyor.


HATIRLA SEVGİLİ İLE 'DENİZ' KİTAPLARI ZİRVEYE ÇIKTI

Gösterimi biten, Adnan Menderes ile Deniz Gezmiş'li yılları anlatan
Hatırla Sevgili filmi de, televizyonda gösterildiği dönemde, Deniz Gezmiş'i anlatan kitapların satışını arttırmıştı.
O dönemde Erdal Öz'ün 'Gülünün Solduğu Akşam”, Nihat Behram'ın 'Darağacında Üç Fidan', Oral Çalışlar'ın 'Denizler İdama Giderken' Halit Çelenk'in 'İdam Gecesi Anıları' ve Turhan Feyzioğlu'nun 'Mahir: On'ların Öyküsü' kitapları listelere girmişti./akşam