Bu olayı içine sindiremez ve teslim olmak için Diyarbakır Cezaevi'nin yolunu tutar. Kendisini bekleyen tehlikelerden habersiz gittiği cezaevinde, adının Muammer olduğunu ve tüccarlık yaptığını söylemesi özellikle tembih edilir. Başka şansı yoktur ve denilenleri yapar. 1980 darbesinden sonra yaşananları konu alan Show TV'deki 'Bu Kalp Seni Unutur mu' dizisinde yayınlanan bu sahnelerin gerçek kahramanı bir dönem Erzurum Sanayi Ticaret Odası başkanlığı yapan işadamı Muammer Cindilli'den başkası değil. Saygın Soysal'ın oynadığı Muammer karakterini izlediğini söyleyen Cindilli, sıkıyönetimin kalkmasıyla birlikte tefrikli sanıkların dosyalarının gittiği Diyarbakır'da B26 koğuşunda birkaç gün tutuklu kalır.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, dizideki Muammer Doğu adlı karakter ile örtüşen taraflarının olduğunu söyleyen Cindilli, "Biz de olabiliriz, bir başkası da. Bu bir belgesel değil tabii... Birçok şeye şahit olduk orada. Ancak o günkü şartlar içinde zulüm ve işkence sadece Diyarbakır Cezaevi'yle sınırlı değildi."diyor.

KAN TÜKÜRDÜK KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK DEDİK

Darbe sonrası pek çok hukuk dışı işlere şahit olmuş Muammer Cindilli. Yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Bizler devleti kutsamayan ama kan tükürse de 'kızılcık şerbeti içtim' diyen bir gelenekten geliyoruz. O yıllarda Diyarbakır Cezaevi müdürlüğü yapan Bnb. Esat Oktay Yıldıran, İstanbul'da bir halk otobüsünde PKK tarafından katledildi. Buradan bakarsanız olaylara; bir taraftan Allah düşmanı, vatan düşmanı, bayrak düşmanı bir örgüt var. Öbür taraftan, biz de dahil birçok tutukluya hukuki olmayan, ahlaki olmayan bir zulüm var. Bütün bunlar böyle bir cinayeti meşru kılmaz. Bunu bir arada değerlendirmedikten sonra tek taraflı bir yaklaşım sergilemiş oluruz."

Yıldız, yurtdışına kaçabilecek mi?

'Bu Kalp Seni Unutur mu'nun bu akşam ekrana gelecek 5. bölümünde birkaç saat içinde kalkacak trenle yurtdışına kaçacak olan Yıldız, peşindeki polisleri atlatıp Sirkeci Garı'na yetişmeye çalışırken, aynı saatlerde Sinan ölüm kalım savaşı vermektedir. Askerî yönetim ise Diyarbakır Cezaevi'nin lekelenen adını temize çıkarmak için Haldun'a cezaevine gidip mahkumlarla röportaj yapma izni verir. Kerim'le birlikte Diyarbakır hazırlıkları yapan Haldun'un ekibine katılmak için fırsat kollayan Cemile, sonunda ilginç bir planla bunu başarır; üstelik yanında bir konukla.../yeni şafak