TRT"deki Komedi Dükkanı"nın karşısına ATV'deki Avrupa Yakası"nın tekrarının konulması iki projenin de yapımcısı olan Sinan Çetin"i zora soktu.
Çetin, Komedi Dükkanı"nın reytingi düşünce atv"ye rest çekti Plato Film"in sahibi yönetmen Sinan Çetin Avrupa Yakası"nın tekrar bölümleri yüzünden zor günler geçiriyor.

Bunun nedeni bu tekrarlardan biri yine yapımcısı olduğu TRT"de yayınlanan Komedi Dükkanı ile karşı karşıya gelmesi. Bu durum Sinan Çetin"i maddi anlamda zarara uğrattı. Çetin"in, TRT ile reyting anlaşması bulunuyor. Yani reyting ne kadar yüksek olursa o kadar fazla kazanıyor. Dizi bitebilir Çetin, reyting sıralamasında her hafta en çok izlenen ikinci program seçilen Komedi Dükkanı"ndan haftalık 100 bin YTL kar elde ediyor. Fakat iki projenin de içeriğinin aynı olması aynı gün ve saatte yayınlanması reytingin Komedi Dükkanı ve Avrupa Yakası"nın tekrarı arasında bölüşülmesine neden oldu.

4 hafta içinde 400 bin YTL zarar eden Sinan Çetin çareyi atv yöneticilerini telefonla aramakta buldu. Avrupa Yakası tekrarlarının kaldırılmasını isteyen Çetin, “Yaptığınız hiç etik değil. Benim yapımcısı olduğum iki projeyi karşı karşıya getirdiniz. Komedi Dükkanı"ndan zarar ediyorum. Tekrarlar devam ederse Avrupa Yakası biter” dedi. Buna rağmen atv"nin dizinin tekrar bölümlerini yayınlamaya devam etmesi dikkat çekti.

Zarar ediyor

Plato filme yakın bir kişiden alınan bilgilere göre Sinan Çetin"in yeni sezonda Avrupa Yakası"ndan zarar ettiği de ortaya çıktı. “Bu durum Avrupa Yakası"nı bitirebilir” diyen bu kişi “Bu sene Avrupa Yakası"ndan Sinan Çetin hiç para kazanmıyor, hatta bazı bölümlerde zarar bile ediyor. Durup dururken büyük bir Ata Demirer transferi oldu. O dizide 13 başrol var.

Sinan Çetin kendisinden çok diziden ekmek yiyen 200 kişiyi düşünüyor. Ama onun için de bıçak kemiğe dayandı. Olan Avrupa Yakası"na ve orada çalışan 200 kişiye olur” şeklinde konuştu. Reytingi düştü Cuma günleri yayınlanan Tolga Çevik"in oynadığı “Komedi Dükkanı” reyting sıralamasında en çok izlenen ikinci programken Avrupa Yakası tekrarları yüzünden beşinciliğe kadar düştü. - vatan