RTÜK; oyuncuların ve izleyicilerin şikayetçi olduğu dizi sürelerine el koydu. Akıllı işaretler, reklam süreleri ve müstehcen sahnelere de düzenleme geliyor.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, dizi süreleri konusunda çalışma başlattıklarını belirterek, “Biz sadece yayıncıların problemlerini, taleplerini dikkate alacak bir düzenlemeyi, sektör yapılanmasını önceleyen bir kuruluş değiliz. İzleyicinin taleplerine öncelik vermek zorundayız” dedi. Dursun, Türkiye"de yaklaşık 100 yerli, 40 da yabancı dizi yayınlandığını, yabancı dizilerde sürenin Türk dizilerinde olduğu gibi abartılmadığını söyledi. Yurt dışında dizi sürelerinin nasıl belirlendiği, yayıncıların sürelere ilişkin nasıl bir tavır geliştirdiği yönünde Uluslararası İlişkiler Dairesi"nde çalışma başlattıklarını bildiren Dursun, “Durum netleşince, dizi süreleri konusunda ne yapabileceğimize yönelik bir örnek çıkacak önümüze. Oradaki düzenleyici kurulun bir düzenlemesi varsa, biz de ona göre bakacağız.

Dizilerin uzunluğu özellikle izleyiciler tarafından çok şikayet ediliyor. Bu şikayeti yayıncılarla paylaştık” diye konuştu.