Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, film sektöründe hizmet verenlerin çalışma şartlarını iyileştirmek için komisyon kurmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film sektöründe çalışanların sorunlarının uzun zamandır gündemde olduğunu belirtti.

Konunun sadece Kültür ve Turizm Bakanlığını ilgilendirmediğini dile getiren Çelik, bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığıyla ortak bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Yurt dışında sanatçıların iş hayatına yönelik yapılan çalışmaları incelediklerini kaydeden Çelik, ''Onları da dikkate alarak Türkiye'deki çalışma koşullarının ve şartlarının ne olması gerektiğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla oturup çalışacağız. Kurulacak komisyon da bunun gereğini görüşeceğiz'' dedi.

Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kurulacak komisyonda film sektöründe çalışanların bütün sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden Çelik, ''Komisyonun ilk toplantısında genel değerlendirme yapılacak. Kamu ve özel sektörden bu işin tarafları da çalışmaya alınacak. Ona göre bir düzenleme yapılacak. Komisyonun ilk toplantısı, diğer bakanlıklar da uygun görürlerse bu ayın sonunda olacak. Şu an hiçbir şey net değil, bütün sorunlar görüşülecek, değerlendirilecek. Nasıl ve ne şekilde çözüleceği belli olacak'' diye konuştu.

A.A