Türk Sineması'nın önemli oyuncularından Halil Ergün, sinemadan çok para kazanamaması nedeniyle gönülsüz olarak dizilerde oynamaya başladığını ve ilk zamanlar da bir hayli gel gitler yaşadığını söyledi.

Atv'de Kenan Işık'ın sunduğu 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programının konuğu olan Halil Ergün, dizilerden gelen yüksek ve düzenli paranın önemini şu sözlerle ifade etti:

"İhtiyacım var, girdim başladım. Bir seea biraz git gellerim oldu. Hırçın oldum tabii, dizi yapıyorum, film yapamıyorum diye. Fakat para ile tanıştık. İstikrarlı bir para gelmeye başladı. O para bir süre sonra sizi tayin ediyor arkadaşlar. 2 milyara da 1 milyara da geçiniriz, hayatımızı mutlu kılmada paranın çok önemi yok, ama kazandıkça para sizin için sizi tayin eden bir noktaya geliyor."

Para kazanmasının kendisi ve ailesi için çok iyi olduğunu zorda kalanlara yardımcı olabildiğini ve 'bir sanatçı gibi kalmak' gibi lüksünün olduğunu ifade eden Halil Ergün, "Çok büyük paralar kazanmadık, sandığınız gibi, başka birileri gibi değil. Bir süre sonra da baktım 'iyi ki de yapmışım' diyorum. Çünkü benim için dizi yapmak da seyirci ile ilişki kurmak, ikinci baharım gibi oldu" şeklinde konuştu.

Dizilerin olabildiği kadar kaliteli olmasına çalıştığını ifade eden Halil Ergün, seyircinin kendisini sevdiğini belirtti.

(Televizyon Gazetesi)