1.6 TDI motorda sıkıntı yaşadılarını belirten Skoda Genel Müdürü Kadirbeyoğlu, Octavia için ekime gün verdiklerini söyledi. Sürekli yükselen akaryakıt fiyatları tüketicileri iyice dizel otomobillere yöneltmeye başladı. 2009'da yüzde 51 ile daha fazla tercih edilen benzinli araçlar, geçtiğimiz yıl geri adım atmış ve dizeller payını yüzde 54'e kadar çıkarmıştı. 2011'de akaryakıta ardarda gelen zamlar benzin fiyatını 4.20 liraya kadar çıkarınca da, özellikle ilk 4 ayda dizeller ipleri tamamen (yüzde 60 payla) eline aldı. Hal böyle olunca da otomotiv üreticileri dizel araç yetiştirmekte sıkıntı çekmeye başladı. Bu markalardan biri olan Skoda da, satışlarını 2 kat artırmasına rağmen araç bulmakta zorlanmaya başladı.
 
5 ayda yüzde 120 büyüdü
 
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu da yılın 5 ayının sonuna bakıldığında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 daha fazla bir satış, teslimat gerçekleştirdiklerini, pazarın bu süre içinde daha tam rakamlar açıklanmasa da yüzde 60 bir büyüme göstermesinin beklendiğini kaydetti. Türkiye'de özellikle bulunamayan, uzun vadelerde teslimat günleri verdikleri modeller olduğunu, bu nedenle kayıplar yaşadıklarını aktaran Kadirbeyoğlu, yıl sonu satış hedeflerine ilişkin de 10 bin adet rakamını söylediklerini, şu ana kadar 3 bin 355 adet teslimat gerçekleştirdiklerini kaydetti. 
 
Octavia 'yok' satıyor
 
Kadirbeyoğlu, otomobil pazarında dizel otomobillere çok büyük bir talep olduğunu, otomatik vites tercihinde çok fazla artış gözlendiğini belirterek, “Bizde de orada eksikler var. Özellikle Octavia'nın TDI motor seçeneği ve DSG şanzımanlı otomobillerde teslimatları ileri tarihlere öteleyebiliyoruz. Şu anda eylül, ekim gibi tarih verebiliyoruzî diye konuştu.
 
B sınıfı sedan 2012'de geliyor
 
Toplantıya katılan Ortadoğu ve Türkiye Satış Müdürü Petr Horak ise, Skoda'nın yeniden konumlandırılarak ürün gamının yenileneceğini belirterek, şunları söyledi: “İlk önemli adımımız 2012 sonunda çıkaracağımız B sınıfındaki bir sedan aracımız olacak. Bu, yeni stratejiye göre yapılmış ilk aracımız olacak; Octavia'nın biraz altında bir sedan modelimiz. Ama fiyatı çok uygun olacaktır. Bu arabadan Türkiye pazarı için çok umutluyuz.î
 
Avrupa'da ikinciyiz
 
Yan sanayide kendilerine yeteri kadar parça sağlayamayan fabrikalar dolayısıyla da özellikle 1.6 dizel DSG otomobillerde bazı sıkıntılar çektiklerini anlatan Horak, bunun da Türkiye pazarı için en çok ihtiyaç duyulan model olduğunu söyledi. Horak, bu sorunu aşacaklarına inandığını kaydetti. Skoda'nın Avrupa ve Türkiye satışlarının karşılaştırmasına yönelik bir soru üzerine de Horak, Türkiye'nin satışlarda birinci olmasa da ikinci olduğunu ifade etti.
 
Sporculuk genlerinde var: Fabia RS  
 
Çek markanın yeni spor modeli Fabia RS'de, 1.4 TSI motor ve 7 ileri DSG otomatik şanzıman kullanılıyor. Markanın uzun yıllar sonucu motor sporlarında edindiği tecrübelerini aktardığı araç, Fabia S2000 yarış aracıyla aynı genleri taşıyor. 180 beygir güç ve 250 nm tork üreten araç 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlıyor ve maksimum hızı ise saatte 224 kilometre. Fabrika verilerine gore 100 kilometrede ortalama 6.4 litre yakıt tüketen aracın fiyatı ise 47 bin 970 lira.