En önemli ilk aşama: SABIR

Geriye dönüp biz bu kiloya ne kadar sürede geldik, ne aşamalardan geçerek geldik diye düşüneceğiz. Hepimiz kısa sürede ve kolay olsun isteriz. Ben polyannacılık oynamayacağım elbette ki çok kısa sürede olmayacak.  Doğrusu da zaten kısa olmamalı çünkü vücudumuzun alıştığı bir ritmi,  uyum süreci vardır. Ve senin kilo verme sürecin ne kadar uzunsa sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirme olasılığın da o kadar yüksek olacaktır. Eğer sen ‘evet bu süreç zorlu ve uzun ama ben başaracağım’ diyorsan tebrikler ilk adımı başarı ile geçtin!

Kendinize güvendiniz ve bu yola çıkmakta kararlısınız. Peki diyetisyeninize ne kadar güveniyorsunuz? Bu aşamada diyetisyene güven çok önemli arkadaşlar. Özellikle medyada bu kadar yanlış bilgi dolaşırken yanlış bilgilerinizle acaba şöyle mi yapsaydım diye diyetisyen- danışan ilişkinizde güvensizlik oluşturmayın. Emin ol diyetisyenin gördüğü uzun süreçli eğitimlerin sonunda oraya geldi ve senin için en iyisine karar verecektir.

Kendine güvendin, diyetisyenine güvendin. Şimdi o karşı komşu şu kadar kilo verdi, ben neden bu kadar az verdim gibi kıyaslamalara girme. Belki o ilk ay daha hızlı verdi senin metabolizman ikinci ayda daha iyi geri dönüş yapacak, o ay da sen daha hızlı kilo vereceksin. Her insan farklı bir metabolizma. Kendini kendinle kıyasla ve hırs yapman gereken konu diyetime nasıl daha iyi uyum sağlarım olsun.

Kendini strese sokma, ne kadar rahat ve inancın tam olursa o kadar hızlı kilo vereceksin. Stres kilo vermeyi son derece olumsuz etkileyen bir faktör unutma.

Her zaman imkânların tam olmayabilir. Eğer menülerine iş sebebi veya başka bir sebeple ulaşamıyorsan geceden hazırlayıp yanında götürmen gerekeceğini unutma. Sen istersen bütün imkânsızlıkların üzerinden geçip hayallerine ulaşabilirsin. Hepinize sağlıklı, mutlu günler dilerim.