G.Saray, golden sonra atak üstünlüğünü ele aldı, devre için geri sayım başlarken Sabri'yle eşitliği yakaladı. Sarı-kırmızılıların sıkıştığı anda Arda imdada yetişti. Kaptan ağları sarsıp takımını öne geçirdi. Barış'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Aslan, baskıyı atlatıp 3 puanı hanesine yazdırdı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş'i 3-0'la geçerek bir ust tura çıkmayı garantileyen G.Saray, ligde zorlu Diyarbakır deplasmanında geriye düşmesine rağmen 3 puan çıkarmayı başardı. Karşılaşmaya daha etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Diyarbakırspor 11. dakikada golü buldu. Abdullah'ın pasında topla buluşaran Mendoza bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, düzgün bir vuruşla fileleri sarstı: 1-0. Golden sonra G.Saray üstünlüğü ele aldı. 26. dakikada Kewell'ın aşırtma plasesinde, top üstten auta çıktı. 35. dakikada oluşan karambolde Kewell'ın vuruşu savunmadan döndü. Topu izleyen Arda'nın şutunu kaleci kornere çeldi. 43. dakikada Ayhan'ın ortasında arka direkte bomboş pozisyonda Sabri, düzgün bir vuruşla skoru eşitledi: 1-1. 55. dakikada Kewell'ın akıl dolu pasında ceza alanına hareketlenen Arda güzel bir vuruşla kalecinin üzerinden topu filelerle buluşturdu: 1-2. 88. dakikada Mendoza kale çizgisi üzerinden zor olanı yaptı ve topu üstten dışarı attı.

Polat ve kurmayları Diyarbakır'ı gezdi

G.Saray Başkanı Adnan Polat ve yöneticiler Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ, dün maç öncesini Diyarbakır gezisiyle değerlendirdi. Sabah birlikte kahvaltı ettikten sonra şehir turuna başlayan G.Saraylı yöneticiler, şehrin tarihi yerlerini gezdiler. Diyarbakırlıların Polat'a gösterdiği konukseverlik statta da devam etti./yeni şafak