AKP Genel Başkan Yardımcıları Abdülkadir Aksu ile Hüseyin Tanrıverdi"nin Diyarbakır'da olduğu bugün, belediye tarafından bilboardlara şair Ahmed Arif"in bir şiirinden "Diyarbakır kalesinden notlar" bölümü asıldı.

Başbakan Recep Tayyap Erdoğan"ın DTP"li belediyelerin hizmet vermediğini dile getirerek “Mutlaka istiyorum” dediği Diyarbakır'da, büyükşehir belediyesi tarafından, kent merkezindeki 100 bilboarda asılan 260 rakete Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri anlatan afişler kullanıldı. Bu afişlerde Diyarbakırlı ünlü şair Ahmed Arif"in "Adiloş bebenin Ninnisi" adlı şiirinin "Diyarbakır kalesinden notlar" bölümüne yer verildi.

Bilboardlardaki afişlerde belediyenin hizmetlerini gösteren "Diyarbakır"dan Ankara"ya kadar asfalt, sathi kaplama, bakım ve onarım yaptık", "Modern Su Arıtma Tesisini açtık, günde 130 bin ton suyu arıtıyoruz", "Musluklar akmıyordu-Türkiye"nin en ucuz ve kaliteli suyunu musluktan içiyoruz", "41 bin 420 öğrencimize eğitim desteği sunduk", "373 bin 200 kişiyle aşımızı paylaştık", "Ortadoğu"nun en büyük Hayvan Borsası"nı açtık", "Altyapı sorunumuz yok, 80 yılda yapılanın 4 katını 9 yılda yaptık", "Çarpık kentleşmeye son, Nazım İmar Planı"nı yaptık", "Otogarlar sorununu çözdük", "485 bin 603 kişiye sağlık hizmeti verdik" yazıları yer aldı.

Bilbordlarda asılan Gazi Caddesi"nin yeniden düzenlendiğini gösteren bir fotoğrafa ise “Günlük 700 ton çöpü bertaraf ediyoruz- Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diye yazılması dikkat çekti.

Bilboardlara asılan Ahmed Arif'in şiirinden pasaj

Bunlar,
Engerekler ve çıyanlardır,
Bunlar,
Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır
Tanı bunları, tanı da büyü
Bu, namustur
Künyemize kazınmış,
Bu da sabır,
Ağulardan süzülmüş.
Sarıl bunlara
Sarıl da büyü

DHA