Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar ve DTP Genelbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasını protesto etti. DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak'ında katıldığı basın açıklamasında yasadışı slogan atan grup ve polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Açıklamayı okuyan DTP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, çatışmalarda ölen PKK'lılara "Gençlerimizin, insanlarımızın kanının akmasını protesto ediyoruz."dedi.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)'nin Kuzey Irak'ta PKK'terör örgütüne yönelik başlatmış olduğu hava destekli operasyonlar ve DTP Genelbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasını protesto etti. Emek Cadesi'nde yapılan basın açıklamasına, DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak ve alt kademe belediye başkanları ile birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı. Basın açıklaması öncesi ara sokaklarda yürüyüş yapıp yasa dışı slogan atan grup ve güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. "PKK halktır halk burada, Katil Erdoğan, AKP şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan atan gruba, polis, megafonlar ile uyarılarda bulundu. Basın açıklamasını okuyan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, AK Parti hükümetinin politikalarını eleştirdi. Kürt sorunun terör sorunu olarak ele alınmasına tepki gösteren Musa Farisoğlu" 200 yıldır çok farklı boyutlarıyla devam eden Kürt sorunu bir terör sorunu olarak ele alıp çözmeye çalışan zihniyet ve bunun siyasal öncüleri , sadece Türk ve Kürt halkı açısından değil bölge halkları için de son derece tehlikeli bir süreci başlatarak , büyük acıların ve yıkımların yaşanmasını hiçbir insani değer ve evrensel hukuk kurallarını tanımadan sürdürmek istiyorlar."dedi.

ÖLEN PKK'LILARA 'BİZİM ÇOCUKLARIMIZ' DEDİ

AK Parti'nin ordu ve Kürtler çatışması üzerinde iktidarını sürdürmeye çalıştığını ileri süren Farisoğlu, şöyle dedi:
"Başbakan Erdoğan'nın '75 Kürt parlamenterim var. 5 tane Kürt bakanım var' söyleminin altında yatan gerçekliğin iradesizleştirme ve tasviye planı üzerinden halkımızın büyük bir emek ve bedelle kazandığı yerel yönetimleri istiyorum söyleminin sahte işbirlikçi uşak bir Kürtlüğün geliştirilmeye çalışılmakta olduğunu da çok iyi biliyoruz"

DTP İL Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, çatışmalarda ölen PKK'lılara yönelik " Gençlerimizin, insanlarımızın kanı akıyor. Bunu protesto ediyoruz." cümlesini kullandı.

Demokratik Toplum Partisi Genelbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasına tepki gösteren Farisoğu, ABD ve AB ülkelerini iki yüzlülükle suçladı. Medyanın son süreç ile ilgili tavrını da kınadıklarını ifade eden Musa Farisoğlu" Irak Devleti ve Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin bu yaklaşımlara alet olmaktan bir an önce vazgeçmelerini onurlu bir duruşa esas olmaya çağırıyoruz."diye konuştu.
Basın açıklamasının ardında kalabalık grup polis kontrolünden sesizce ayrıldı.

İHA