Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 7 gündür yol kesen PKK’lılar ve onlara destek veren yandaşlarının ulaşıma kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu açmak ve kazılan hendekleri kapatmak için asker ve polis bu sabah operasyon başlattı. Operasyonda PKK yandaşları güvenlik güçlerine havai fişek, el yapımı patlayıcılar ile saldırırken, güvenlik güçleri de gaz bombası ile karşılık verdi. Bölgeden zaman zaman silah sesleri geldi.

Bölgede yapımı süren karakol ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice ilçesi Fisovası mevkiinde hendekler kazarak kapatan PKK’ya bağlı Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna karşı bu sabah 100 zırhlı araç eşliğinde asker ve polisler operasyon başlattı. Kazılan hendekleri kapatmak için Karayolları’na ait iş makineleri de getirildi. Operasyonun başlamasıyla, Lice ilçesi Fis Ovası’nın Çağlı bölgesinde, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı.

Kazdıkları 6 hendeğin başında güvenlik güçlerine ve araçlara havai fişek, el yapımı patlayıcılarla saldıran gruba, güvenlik güçleri gaz bombaları ile müdahale etti.

SİLAH SESLERİ GELDİ

Basın mensuplarının sokulmadığı bölgeden zaman zaman silah sesleri geldi. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi karşısında hendeklerden ayrılan gruplar, yolun yukarısında bulunan ve yapımına yeni başlanan bir köprünün olduğu bölgeden saldırılarını sürdürdü.

PKK 3 ARACI ATEŞE VERDİ

Operasyon sırasında PKK yandaşları, daha önce el koydukları ve biri Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan 3 aracı da ateşe verdi. Operasyon nedeniyle Diyarbakır- Bingöl karayolu henüz ulaşıma açılmadı.