Bir zamanlar burun kıvırdıkları futbola son yıllarda fena halde dalan bizim entel-dantel takımının pek sevdiği bir klişe vardır, Simon Kuper"a ait: Futbol asla sadece futbol değildir. Ben de gün, bu gündür deyip, bu lafa atıfta bulunarak başlayacağım Diyarbakır-Belediye maçının öyküsüne. Bence de futbol, sadece futboldan ibaret değildir. Özellikle de bizim gibi klişelerle yaşayan ülkelerde. Ekonomik, sosyolojik, psikolojik, felsefi, hatta ruhani boyutları bile vardır futbolun. İşte son bir haftadır yaşananları görüyorsunuz. Mağdur Diyarbakırspor"a sahip çıkarken, kantarın topuzunu kaçırarak koca Bursa kentini ırkçı, şoven ilan ettik. Futbol üzerinden neredeyse etnik çatışma bile çıkaracaktık! Bereket olayın tarafları sağduyulu davrandı da Belediye maçı sakin bir atmosferde başladı. Biz de sakin sakin ilk yarısı sıkıcı, ikinci yarısı hareketli bir maç izledik. Ve maç sonunda da şunu gördük: Diyarbakır, seyircisinin Fenerbahçe maçında çıkardığı olayların bedelini ağır ödedi. Kulaklarına küpe olur mu bilmem ama Yeşil-Kırmızılı camiada balansın bozulduğu bir gerçek.

Serhat yıldızlaştı
3-4 bin taraftarının desteğini alan Diyar ilk yarıda gole daha yakın olan taraftı. 5 ve 23"te Mendoza, 18"de Burak, 24"de Celalettin"in şutlarında Oğuzhan başarılıydı.

İkinci yarıda oyunun kontrolü Belediye"deydi. 66"da Erhan"ın hatalı geri pasında Serhat perdeyi açtı: 0-1. 67"de topun Metin"in eline temasını hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı Mendoza kullandı: 1-1. 73"de İbrahim Akın"ın serbest vuruştan yaptığı ortayı Metin tipledi: 1-2. 90+2"de takımının kazandığı kornerde rakip kaleye giden Espinoza"nın boşalttığı kaleyi yine Serhat doldurdu: 1-3.

Hamit Turhan

Diyarbakırspor-İstanbul B.B: 1-3
Diyarbakırspor: 1 Espinoza 4, 2 Amir Azmy 4, 16 Larsen (Dk.59) 4, 32 Erdinç 5, 4 Tolga 5, 77 Celalettin 5, 55 Adnan 4, 7 Eren (Dk.46) 5, 23 Burak 5, 10 Erhan (Dk.57) 4, 12 Ayman 6, 21 Barış 6, 19 Desire 4, 18 Mendoza 6
Teknik Direktör: Ziya Doğan
İstanbul B.B: 61 Oğuzhan 8, 28 Marcin Kus 6, 5 Cesario 6, 3 Metin 7, 17 Ekrem 6, 6 Efe 6, 27 Sylla 7, 4 Serhat 8, 8 Zeki 6, 81 Gökhan S.(Dk.76) 4, 12 İskender 6, 11 İbrahim (Dk.64) 7, 18 Tum 7, 9 Gökhan K.(Dk.85) ?
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
Goller: Serhat (Dk.66 ve 90+2) Metin (Dk.73) (İst.B.B.), Mendoza (Dk.67 pen.) (Diyarbakırspor)
Sarı: Ayman (Diyarbakırspor), Gökhan S., Serhat (İst.B.B.)
Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, İsmail Köse

MAÇTAN NOTLAR
Başkanlar el ele
Maç öncesi Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer ile İstanbul Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ, örnek bir davranış sergiledi. Her iki başkan da rakip formaları giyerken, barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdular. Bu arada Diyarbakır taraftarları, İstiklal Marşı sırasında Bursa"daki olayları protesto etmek amacıyla siyah flama salladı.

Güllü yıkıldı
Diyarbakırspor Teknik Direktörü Ziya Doğan"ın cezası nedeniyle takımın başında sahaya çıkan antrenör Abdullah Güllü, hırslarının pahalıya mal olduğunu söyledi. Üzüntülü olduklarını kaydeden Güllü, “Son dakikalardaki gol bulma arzumuz haftayı puansız kapatmamıza neden oldu”
dedi./fanatik