Sendika üyeleri kutlu doğum haftası nedeniyle de bir araya gelmekten mutlu olduklarını ifade ettiler.
Diyanet-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Aydın, İlçe Başkanı Mehmet Sevim, çevre ilçe ve beldelerin Diyanet-Sen, Memur-Sen temsilcileri ile birlikte din görevlilerinin eşleri ile katıldığı yemekte Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan da yer aldı.
Yemekte bir konuşma yapan Diyanet-Sen Nazilli Başkanı Mehmet Sevim, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde her yıl bir araya geldiklerini ifade ederek “Nazilli Diyanet- Sen olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda Fahr-i Kainat Efendimiz, Hz. Muhammed ( S.A.V.)"in dünyaya teşriflerinin miladi 1438. yıldönümü münasebetiyle kutlamış olduğumuz "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde siz gönül dostlarımızla bir araya gelmek, sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Mevcudiyetimizin yegane sebebi, alemlere rahmet olarak gönderilen, "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" Hadis-i Kutsi"nin muhatabı Hz. Peygamber (S.A.V.)"dir. Hz. Peygamber"in hayatı müstesna bir özellik ve güzellik taşır. O"nun örnek hayatında ayıp, kusur ve eksiklik yoktur. O bütünüyle fazilet dolu, şefkat ve samimiyet yüklü bir hayat yaşadı. O"nun hayatında gizli kapalı bir dönem de yoktur. Çocukluğu, gençliği ve peygamberliği ile bizlere örnek bir hayat yaşadı” dedi.
Nazilli Müftüsü Hasan Hüsnü Sula yemek duasının ardından yaptığı konuşmasında “Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) insanların Dünya ve Ahiret mutluluğunu sağlamak için Yüce Mevla"dan almış olduğu tevhitle o kutsal ibadet makamını sizlerin, din görevlerinin omuzlarına koymuştur. O ağır görevi bizlerin üzerine koymuştur. O yüzden biz de insanları sevgiye, birliğe, beraberliğe, dayanışmaya çağıracağız. Bize emanet ettiği bu ağır görevin her şeyden önce ibadet için Yüce Mevla"mıza yalvaracağız” ifadelerine yer verdi.